Postări populare

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Legile spirituale ale vietii


Legile spirituale ale vietii

Dupa cum poate afirma orice astronom sau fizician, noi traim intr-un COSMOS, respective suntem parte a cosmosului COSMOS provine din greaca si inseamna ORDINE Iar o ordine presupune legi, altfel n-ar mai fi ordine Ar fi un HAOS, care provine tot din greaca si inseamna NEORDINE  Suntem ,deci, partea unei ordini si a legilor ei Daca cunosc legile spirituale ale vietii, ma pot orienta dupa ele, pot recunoaste semne si mesaje pe care mi le da viata si pot actiona in functie de ele. NECUNOASTEREA LOR NU VA PROTEJEAZA DE EFECTELE CAUZELOR! INCEPETI SA CUNOASTETI!

1.Legea cauzalitatii
Apare in toate scrierile spirituale ale tuturor religiilor Este legea « cauza-efect » sau « ce semeni aia culegi » ori pt materialisti si ateisti « cum strigi in padure  asa ti se raspunde » Conform legii semanatului si culesului, daca semeni distructiv, destructiv culegi Semeni necaz si ura asta vei culege Trebuie stiut ca si subconstientul nostru si cosmosul sunt absolut » relative »(fara bun sau rau, pozitiv sau negativ,frumos sau urat) Aceste caracterizari sunt valabile doar pt dvs insiva Notiuni ca bun sau rau,pretios sau neansemnat,sunt neandreptatite si sunt cea mai inalta expresie a subiectivitatii noastre
Vom intelege si mai bine acest lucru cand invatam despre energie Aceasta este relativa Depinde de noi daca este pozitiva sau negativa, anume daca o folosim in mod constructiv sau destructiv Aceasta inseamna ca ceea ce ne dorim depinde de noi si vom avea Creatia ne-a dat liberul arbitru ca sa putem cunoaste viata in toata abundenta ei Viata nu ne comanda doar bine si frumos Ramane la alegerea noastra ce vrem sa aflam
Omenirea si-a facut obicei sa caute scuze in exterior pt tot ceea ce nu merge bine Aceasta practica (a tapului ispasitor) nu mai functioneaza pe baza legii cauzalitatii Conform consecintei acestei legi tot ceea ce este si cum este azi reprezinta consecinta cauzelor pe care oamenii insisi le-au creat Este indiferent daca se are in vedere o situatie interioara sau exterioara, o boala, un accident Noi insine le-am creat si raspundem pentru ele
Aveti un anumit gand si cu cat va ganditi mai mult la el , cu atat este mai puternic Energia pe care o produceti pt acest gand este un ordin pt subconstientul dvs si cosmos si se va implini 100%-Cosmosul ar putea fi comparat cel mai bine cu un mare computer cu legi perfecte ,pe care il programam cu gandul(INPUT) si el Cosmosul v-a realiza ce-ati programat(OUT-PUT) Subconstientul dvs nu cunoaste frica si nici nu deosebeste pozitivul de negativ Primeste o energie, o comanda si lucreaza Veti primi tocmai lucrul de care va era frica Si pt ca « fiecaruia i se intampla ce gandeste » ati primit ceea ce gandurile si sentimentele dvs au transmis Prin urmare depinde de dvs ce ganditi si ce simtiti si se va manifesta in viata dvs

2.Legea analogiei(corespondentei,cum e sus asa si jos)

Tot ceea ce compune universul se regaseste in toate componentele sale, atat in cele mai mici, cat si in cele mai mari, desi in proportii diferite. Tot ce exista isi are corespondentul: curgerea vietii omului corespunde curgerii vietii in univers.
Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos. Ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus.
Cerul si Pamantul sunt eu In macrocosmos ca si in microcosmos domina aceleasi legi
Totul este constituit intr-un sistem perfect, care pe cat posibil la prima vedere nu este recunoscut ca atare, dar la o analiza mai detaliata este vizibil Viata insasi- la fel ca micro si macrocosmosul- are la baza legi perfecte Gasim pretutindeni aceste legi, in sistemul nostru solar, in celulel sanguine, in electricitate si magnetism Si pt ca materia are coerenta prin fortele electromagnetice iar noi oamenii, facem parte din materie, suntem legati de aceste legi, ca de ex atractia si respingerea Ati remarcat ca niciodata o stea nu a cazut accidental de pe orbita, ca celulele sanguine n-au mers in contrasens sau ca o floare nu a inflorit accidental iarna ? Intreaga materie  cuprinde 105 elemente de baza, care sunt constituite din neutroni, protoni si electroni si miscarea lor absolute perfecta si ritmica De ce tocmai omul trebuie sa fie singurul accident, dup ace toata viata a asternut in noi si in jurul nostrum un mare ritm, conform cu legea?
Nu este niciun accident In spatele fiecarui eveniment se afla o lege Nu intotdeauna putem recunoaste aceasta lege din capul locului  Aceasta nu ne indreptateste isa sa ii negam existenta Pietrele cadeau si cand nu era cunoscuta legea caderii
Omul este copia fidela a universului macrocosmic De aceea , deasupra oracoluli din Delphi scrie : Omule, daca Te cunosti pe Tine insuti, Il recunosti pe Dumnezeu »

3.Legea  Vibratiei
.
O alta lege este Legea Vibratiei. Sau Legea Vietii. Ea spune ca orice exista (sau este creat la un moment dat), are miscare, propria energie si ritm, pulseaza, are viata, emite informatie, interactioneaza.
Orice exista in Univers, vibreaza. Are o amprenta personala, o frecventa unica. Si cat timp acest camp de vibratie personala se mentine nealterat, atata timp acel lucru continua sa existe, sa fie viu in acea forma.
Asta inseamna ca orice intentie, sau gand fugar, orice imagine pe care mintea noastra le creeaza, continua sa se mentina vii si sa pluteasca in Universul subtil.

Ganduri vii
Orice intentie, orice gand are viata. De aceea, odata emise ele continua sa reverbereze, sa pulseze, sa emita energie in Universul subtil al fortelor nevazute.
Ele se intretin, se pot multiplica, mari sau se pot dezintegra trecand in alta forma.
Legea vibratiei (dezvaluita fiind) ne face extrem de responsabili cu tot ceea ce facem. Pentru ca tot ce secretam lasa o urma in aura noastra si acea urma pulseaza, atrage in campul nostru auric elemente rezonante ganduri similare ale altora, oameni si evenimente care ne intretin ideile sau ne obliga sa ne confruntam cu convingerile si credintele personale.
Orice apare in univers are viata si dispune de ea
Universul creeaza necontenit. Niciodata nu distruge. Mereu adauga si transforma. Ce ne pare noua distrugere este de fapt o transformare, o trecere in alta forma, respectand legea energiei si a creatiei. Universul si Viata sunt mereu pozitive, constructive, creative. Orice s-ar produce poate fi vindecat printr-o alta creatie. Un cuvant jgnitor nu poate fi luat inapoi, dar scuzele si atitudinea sincera plina de cainta pot compensa golul energetic produs de suparare si poate transforma mahnirea in intelegere. Deci momentul emiterii cuvantului jignitor nu poate fi facut sa dispara pur si simplu. De aceea responsabilitatea este uriasa. Orice gandim, spunem sau facem lasa urme in Univers, in vietile oamenilor, in destinul nostru. Iar gesturile noastre reverbereaza, ca o piatra aruncata in apa ce produce unde circulare mult dupa ce ea a ajuns la fundul lacului.
Orice element creat in Univers va continua sa existe atata timp cat sursa care l-a creat continua sa mentina matricea/forma sa. Adica, pana se transforma in altceva, sau pana este preluat de o forma mai mare energetica, inglobata si alchimizata.
Aceasta cred ca ne face deodata mai atenti la gandurile, cuvintele si gesturile noastre!
Pentru ca ele sunt vii. Pentru ca odata intentia aparuta, ea pulseaza, vibreaza si genereaza camp. In consecinta atrage intentii asemanatoare conform legii atractiei. Orice gest pe care il facem persista chiar daca noi, temporal, suntem in alta parte cu viata noastra.
Un gand emis la un moment dat poate fi abandonat, dar daca starea sufleteasca se mentine, daca si convingerile care l-au alimentat persista, gandul va continua sa pulseze in Universul subtil si sa creasca. Si ne vom confrunta cu efectul acelui gand. De aceea o mica invidie trecatoare poate atrage asupra noastra invidia altora. Un gand de neincredere in noi insine va creste si se va transforma in teroarea rusinii si a fricii de expunere publica. O dorinta sau un impuls pasional se pot transforma in furtuni ale senzualitatii care ne tulbura sufletul. Si asta pentru ca gandurile sunt vii si nu mor imediat cum nu le mai avem in mintea constienta. Ele continua sa aiba viata in lumea gandurilor si sa genereze forte care pot sa creeze realitati.
De aceea trecutul nu ne da pace si fiecare rememorare ne face sa retraim puternic acele evenimente pentru ca ele continua sa fie puncte pulsatorii, sa aiba viata, sa genereze camp si consecinte, sa interfereze cu noi. Chiar daca am semnificat altfel povestea din trecut, ea continua sa fie acolo si sa faca parte din biografia noastra.
De aceea un gand emis acum creeaza consecinte cu care ne intalnim mai tarziu chiar daca gandim altfel. Daca nu ammantuit gandul initial, el va continua sa existe si sa emita.

Principiul vietii

Consecintele Legii Vibratiei sunt absolut formidabile.

In primul rand, intelegem ca Universul nu stie decat sa creeze. Ca un lucru creat este inlocuit de o alta creatie, care o poate ingloba pe prima, adaugandu-si valoarea la lumea pe care o gaseste in acel moment. Si acest lucru transforma lumea.

In al doilea rand rand, ne ia de pe cap povara de a ne simti datori sa distrugem ce consideram negativ razboaiele, mizeria, rautatea, bolile, saracia etc. Maica Tereza spunea nu ma invitati la o demonstratie anti-razboi ci la una pro-pace. Esti mai in acord cu legile Vietii daca, in loc sa iti pierzi timpul eliminand razboiul, preferi sa cultivi pacea care va face razboiul inutil. Este mai eficient si rentabil sa transformi conflictul in pace, boala in sanatate, saracia in bogatie, rautatea in altruism, frica in incredere, lasitatea in curaj.

Daca vom considera ca ceva este daunator (cancerul de pilda) va trebui sa intervenim constructiv, fara sa propagam frica, ura, furia si nemultumirea. Fara sa distrugem ceva. Altfel nu vom face decat sa creem forte contrare de o si mai mare putere cancerul va prospera, conflictele se vor inmulti, rautatea se va manifesta cu mai multa forta.
Dimpotriva, va trebui sa transformam adaugand: iubire, intelegere, bunatate, credinta, bucurie. Nimic nu piere. Totul se transforma in energia unei inimi iubitoare. De aceea terapeutii (intelepti) spun ca trebuie sa ne intelegem boala si sa-i multumim ca ne da ocazia sa meditam la cauzele inbolnavirii.

Daca totul are viata, intentia de distrugere va capata viata si va depasi pragul bolii. Dorinta de a elimina cancerul nu trebuie sa aiba la baza dorinta feroce de a distruge invadatorul. Vibratia distrugerii se va propaga in tot corpul. De aceea terapeutii holistici recomanda integrarea bolii, acceptarea ei. Vibratia acceptarii permite corpului sa se destinda, sa se detaseze de frica si astfel celule imunitare sa intre in functiune. Frica si respingerea blocheaza functia imunitara.
O critica plina de nemultumire va reverbera in sufletul celui admonestat. Daca nu are puterea sa ierte ingloband energia criticii in campul mai inalt si generos al iertarii, critica va continua sa produca daune la nivel energetic. Critica are propria sa viata si continua sa emita dezaprobare in campul nostru. De aceea ne trezim ca evitam persoana care ne-a criticat sau ca atragem de atunci si alte persoane ce nu sunt de acord cu noi. Si asta pentru ca nu am avut puterea de a ierta sau pentru ca persoana care ne-a prejudiciat energetic nu a adus energia caintei in campul nostru practic, nu si-a cerut iertare sau nu inteles ca a gresit, ca a abuzat de dreptul sau de a critica.

De aceea trebuie sa fim atenti cand adresam o critica sau un gand neprietenos pentru ca ele raman in campul auric si al persoanei la care ne-am conectat atentia, dar si in campul nostru ca expeditori. Si atfel, pastram in mediul nostru energetic, o pulsatie pe frecventa gandului emis. Iar acest gand va atrage din Univers ganduri si energii similare. Si sa nu ne miram daca dupa un episod in care am exprimat o nemultumire ne intalnim cu persoane care ne intretin acea nemultumire stiti, Legea Atractiei! Si de aici catastrofele din viata nostra, ce pot surveni si imediat dar si dupa o lunga perioada, poate de ani de zile.

Trecutul continua sa vibreze
Daca totul exista de-a pururi atunci gandurile noastre continua sa existe, replica de ieri continua sa sune in Univers, sarutul nostru de acum un an continua sa pulseze, despartirea noastra continua sa fie acolo Daca tot ce este gandit, simtit, creat in Univers continua sa vibreze atunci ce ma separa pe mine de trecut? Nimic. Legea Vibratiei spune ca o replica rostita ieri continua sa existe, sa fie auzita in Univers, sa pulseze, fiind preluata de mintea mea, de sufletul meu, trecand in consecintele pe care le-a generat, continuand sa ramana o unda pulsatorie in Univers, care atrage vibratii asemanatoare. Si asta pana cand este alchimizata, integrata intr-o alta forma energetica: alt gand, alta stare, alt nivel de constiinta care da o alta orientare informatiei initiale.
De aceea ne este greu sa uitam, sa iertam, sa ne vindecam pentru ca evenimentele care ne-au marcat, incarcate de semnificatii si de energie, raman vibrante, au viata si se auto-intretin continuand sa trimita impulsuri spre noi. Daca nu le integram, nu le acceptam, nu le intelege/iertam/iubim/detasam ele vor fi la fel de impactante chiar daca noi credem ca le-am uitat. Vor continua sa ne influenteze viata trecand in convingerile noastre, in fricile noastre, in strategiile de viata, in promisiunile pe care ni le facem. De aceea ramanem blocati in despartire, in regrete, de aceea avem mereu in fata ochilor aceeasi imagine ce ne paralizeaza sau aceleasi sperante iluzorii. De aceea un anumit sentiment sau stare se reactiveaza mereu cand trecem prin acel punct pulsatoriu, ce vibreaza si emite acelasi tip de energie. Acolo, in acel punct al experientei noastre (ce tine de trecut dar care nu vrea sa ramana acolo pentru ca trecutul e viu in carnea si convingerile noastre) revenim mereu si mereu la acelasi sentimente. Parca intram intr-o capsula spatio-temporala: mereu intarzierea ne alarmeaza, rastirea ne sperie, lasitatile ne enerveaza, mereu invidia ne face sa suferim. Acestea sunt butoanele noastre punctele sensibile. Nu le-am avea daca experientele neplacute nu ar ramane vii si pulsatorii, vibrante.
La fel stau lucrurile si cu bucuriile si cu tristetile. Bucuria genereaza un camp urias de incantare care trece apoi in celule noastre, in gesturile si atitudinile noastre. Tristetea genereaza de asemenea, un camp energetic care atrage la randul ei vibratii asemanatoare, se propaga in gandurile si atitudinile noastre. Fiinta noastra multidimensionala este periata permanent de valuri de energie, care fie ne deschid fie ne crispeaza. Si asta cu o viteza uluitoare.
Din caza culturii defensive mereu ne aparam de ceva, suntem interesati sa ne crestem la infinit confortul, siguranta avem o atentie mai mare indreptata spre ce nu functioneaza si ne face sa suferim. Acordam atentie disproportionat. De aceea ne preocupa mai mult sa evitam durerile din trecut decat sa cultivam bucuriile din trecut. Si prin asta nu facem decat sa mentinem intacta vibratia durerilor in loc sa le integram armonios in viata noastra si sa facem ca evenimetele neplacute sa capete alte semnificatii, sa ne cedeze energia primara si sa o putem folosi in actiunile noastre prezente.

Prezentul creeaza viitorul

In orice moment gandurile si gesturile sunt emisii de energie ce incep sa pulseze. Cream entitati energetice cu fiecare respiratie, cu fiecare compozitie mentala. Este o mare responsabilitate. Mai ales daca ne gandim ca aceste productii mental-emotionale raman agatate de aura noastra si emit in continuare, au o viata a lor, atrag alte energii similare, se lasa atrase de alte energii similare
Viata noastra este prinsa intr-o capsula a emisiilor noastre mentale si ale celorlalti. Cat timp jucam dupa regulile mentale ramanem in spatiul mintii in care orice gand/intentie/gest are viata si continua sa existe la infinit, trecand in diverse forme.
Avantajul este ca astfel ne putem crea realitatea pe care o vrem!
Daca tot ne cream (mai mult sau mai putin constienti) propria realitate, totusi ar fi bine sa o facem dand nastere unor ganduri/intentii/gesturi/atitudini care sa lucreaza pentru noi, asa cum vrem noi, care sa genereaza contexte pe placul nostru. Asta nu inseamna sa traim in stresul si in frica de greseli de gandire sau greseli atitudinale. Nu trebuie sa controlam permanent ce spunem sau gandim si sa ne anulam spontaneitatea. Este suficient sa fim in permanenta constienti de tendintele noastre. Este suficienta aceasta constientizare permanenta astfel incat, in timp, nu vom mai comite nici o greseala de gandire, atitudine sau fapta.
Apoi, daca vedem mai mult decat bani, vacante, relatie de cuplu, casa, masina, viata de familie, etc, ne putem modela constienta astfel incat ea sa genereze credinte care sa ne slujeasca fiinta si dincolo de acceptiunea obisnuita a vietii.
Un pas mai inalt il putem face conectandu-ne constienta la Spirit, si astfel, inspiratia divina, va crea o realitate mentala foarte pura, menita sa ne simplifice viata astfel incat la un moment dat sa ne fie usor sa ne cufundam in realitatea absoluta. Adica sa ne contopim cu Dumnezeu daca admitem ca aceasta este frontiera ultima. Adica iluminarea, trezirea, realizarea.
Singurele momente de autenticitate ale fiintei umane sunt cele de meditatie profunda, de revelatie, de iubire profunda, transpersonala, de inspiratie, de iluminare. Atunci gandul dispare, se intoarce la Dumnezeu, nu mai creeaza efect, este in afara karmei.
Ca un cerc ce se inchide imediat. Acolo suntem in punctul zero. Acela e momentul in care ne putem elibera din aceasta roata in care ne simtim hamsteri ce alearga continuu.

Concluzie

Traim intr-un Univers aranjat de noi. E bine sa participam la ordonarea sa si sa fim constienti de faptul ca ne compunem realitatea, filmul in care jucam. Si ca putem vindeca trecutul integrand pozitiv faptele si intentiile, dandu-le o directie buna, reintentionandu-le si resemnificandu-le in felul acesta energia lor va curge pe alt fagas, acolo unde vrem sa construim altceva. Participand la construirea propriei vieti, alegem ce vrem sa insemne faptele noastre, cat vrem sa ne afecteze, cum vrem sa le traim. Alegem viitorul pe care vrem sa-l traim: mai putina suferinta inutila, un film mai simplu ca sa ne distraga mai putin atentia de la Universul absolut acolo unde vrem de fapt sa ajungem.
Realitatea construita de noi va continua sa existe pana cand si ultimul gand va fi mantuit, se va intoarce la sursa sa, experimentandu-l pe Dumnezeu

4. Legea rezonantei    (articol preluat de pe www.esoterism.ro)

Legea universala a rezonantei a fost de mult timp cunoscuta de toate traditiile spirituale autentice ale omenirii. Pentru omul de stiinta ea reprezinta o generalizare fireasca a mai multor aspecte nou descoperite in fizica, de exemplu faptul ca materia este de fapt o forma de energie.
Deoarece orice forma de energie manifesta o tendinta de miscare sau de transformare, rezulta in mod natural faptul ca nimic in Creatie nu este static, ci totul este in miscare sau transformare.
Cand mai multe energii sunt puse impreuna, in functie de natura lor particulara ele se vor combina potentandu-si efectele, se vor anula reciproc ramanand doar cea mai puternica dintre ele, sau pur si simplu nu vor interactiona.
De exemplu printr-un cablu TV circula simultan formele de unda specifice pentru mai multe posturi de televiziune, dar aceste unde nu interactioneaza intre ele din cauza ca frecventele lor sunt diferite.
La fel si in Univers exista foarte multe tipuri de energii, fiecare cu frecventele lor specifice, care pot sau nu sa interactioneze intre ele. Selectia doar a unui singur canal TV dintre toate cele existente simultan se face in televizor, printr-un circuit de acord special, facut sa vibreze doar pe o anumita frecventa, care se poate modifica la dorinta.
Atunci cand frecventa acestui circuit de acord este egala cu frecventa postului emitator, televizorul va capta exact acel post TV. Vom numi rezonanta situatia in care doua unde aflate in contact indeplinesc conditiile necesare pentru a apare un transfer maxim de energie intre ele Legea rezonantei fiind o lege universala, nimic nu scapa actiunii ei.
Tot ceea ce se petrece, se petrece datorita existentei unei rezonante specifice. Daca ne intalnim cu o anumita persoana, acea intalnire nu este intamplatoare ci ea este determinata de rezonanta comuna a celor doi. Daca nu ar fi existat aceasta rezonanta comuna, macar intr-un aspect limitat, atunci cei doi nu s-ar fi intalnit.
Acest aspect este valabil in toate relatiile umane, indiferent daca acestea sunt profesionale, afective, erotice, parintesti, prietenesti, etc. Chiar intre dusmani sau intre persoanele care se fac nefericite reciproc, daca nu ar fi existat o rezonanta comuna, aceste persoane pur si simplu nu s-ar fi intalnit. Ne putem pune o intrebare foarte simpla: "de ce lucrul acesta mi s-a petrecut tocmai mie si nu celui de langa mine?".
Raspunsul este ca in noi a existat o rezonanta specifica, si aceasta rezonanta a atras catre noi manifestarea respectivei situatii.
Daca vom accepta aceasta noua perspectiva, atunci automat multe lucruri se vor schimba in felul nostru de a privi viata.
In primul rand ne vom da seama ca in primul rand noi suntem artizanii principali a tuturor aspectelor care ni se petrec in viata, si deci a destinului nostru.
Rezonantele noastre specifice sunt cele care atrag sau resping din viata noastra diverse fenomene. In plan material, daca o fiinta are punctul focar de rezonanta cu bunastarea materiala trezit, atunci acea persoana in mod natural va avea o avere foarte mare, fara sa depuna prea mare efort.
Un proverb spune ca "ban la ban trage". Cu alte cuvinte, daca undeva exista rezonanta de a avea bani, aceasta rezonanta va face ca si pe viitor sa poata fi atrasi bani in directia respectiva. Daca aceasta rezonanta nu exista, atunci chiar daca se vor depune eforturi foarte mari, banii nu vor veni prea usor.
In orice domeniu al vietii privim, constatam ca unele persoane au foarte mare succes, altele sunt oarecum la mijloc iar cea de-a treia categorie trebuie sa depuna eforturi foarte mari pentru a reusi chiar si numai partial in acel domeniu. Totul este de fapt un rezultat al propriilor noastre rezonante, care fac sa fie atrase catre noi anumite aspecte si respinse de la noi altele.
Deoarece fiinta umana are un numar foarte mare de rezonatori, pe anumite planuri noi putem avea un succes formidabil, iar pe altele sa fim nevoiti sa muncim din greu pentru a obtine rezultate bune.
Din fericire, rezonantele unei fiinte nu sunt un dat imuabil, care ramane neschimbat pe vecie. Orice rezonanta se poate activa sau transforma in bine prin activarea punctului focar specific.
In acest sens fiecare fiinta vine pe lume cu un anumit set de rezonante proprii. O parte din acestea pot fi deduse prin consultarea astrogramei persoanei respective sau prin alte metode. De exemplu, nativii din zodia Berbecului sunt mult mai temperamentali si lipsiti de rabdare iar nativii din zodia Balantei sunt mai linistiti si calmi.
Daca o persoana nascuta in zodia Berbecului va dori sa asimileze mai mult starea de rabdare, atunci ea va trebui sa intre in rezonanta cu alte persoane care deja au dezvoltata aceasta calitate si astfel sa o trezeasca si in fiinta proprie. Si in acest caz poporul roman si-a dovedit intelepciunea prin proverbe ca: "nu poti sta langa un carbunar fara sa te murdaresti" sau "meseria nu se invata ci se fura" (cu alte cuvinte trebuie preluata rezonanta specifica de la cineva care este foarte bun in domeniul respectiv).
Un exemplu clasic in aceasta privinta este situatia cuplurilor care sunt de mult timp impreuna si care imprumuta unul de la celalalt diverse ticuri, cuvinte, obiceiuri, iar in timp ajung sa semene chiar fizic. Acesta este un exemplu de transfer masiv de rezonante intre cele doua persoane. Cu cat intensitatea starilor comune a celor doua fiinte aflate intr-un cuplu creste, cu atat energiile transferate vor fi mai ample. Un barbat si o femeie care fac dragoste vor simti mult mai rapid acest transfer de rezonante specifice celeilalte fiinte decat doua fiinte care stau indiferente una langa cealalta.
Pentru inceput, cel mai simplu fel de trezi in noi o rezonanta noua este de a o asimila de la fiintele care deja o poseda in mod armonios. In acest sens compania celorlalti conteaza foarte mult, fiindca orice persoana care se afla langa noi ne va transmite mai mult sau mai putin din rezonantele ei.

Daca suntem langa persoane armonioase vom resimti si in fiinta noastra armonia lor, iar daca suntem langa persoane tensionate, nervoase sau stresate ni se vor transmite si noua o parte din aceste rezonante, mai ales daca suntem mai receptivi din fire.

5.Legea renasterii
Subiectul se prezinta intr-un articol anterior din 09 01 2012-"Reancarnarea si destinul(karma)"
6.Legea compensatiei
Pentru a face totul mai comprehensibil vom introduce aici doua notiuni noi, KARMA si DARMA.Legea Karma(sanscrita-fapta) este legea compensatiei care presupune ca omul sa se confrunte cu aceeasi problema pana o rezolva Pe aceasta cale fiecare gand,fiecare fapta si fiecare sentiment sunt nepieritoare si se intorc asupra noastra ca un bumerang Ise cere omului totala raspundere pentru soarta sa Este inca odata vizibil ca aceasta idee este respinsa in vremea noastra de majoritatea oamenilor Respingerea toriei reancarnarii este foarte usor de inteles, deoarece ocultistii au fabricat si au raspandit teorii aparent perfecte cu ajutorul stiintei, religiilor vestice si stiintelor universitare,teorii care elibereaza omul de propria raspundere si proiecteaza vina pe societate,agenti patogeni,influente sataniste sau accidente suparatoare
Conform legii karmice a compensatiei primesti din nou ceea ce ai produs Ati agresat intr-o viata pe cineva, veti fi dvs. Insiva agresat in aceasta viata sau intr-una viitoare ori veti trai ceva asemanator pt a compensa ceea ce dvs insiva ati facut, karma dvs Un Adolf Hitler, un Iosif Stalin sau un Gingis Han isi vor duce karma asa cum oricare alt om de pe planeta trebuie s-o faca
Dumnezeu nu ne da oamenii pe care ii vrem El ne da oamenii de care avem nevoie.. ca sa ne ajute, sa ne raneasca, sa ne paraseasca, sa ne iubeasca si sa ne transforme in persoanele care am fost destinate sa fim
Dimpotriva, ca DHARMA, budismul desemneaza toate experientele constructive si placute anterior, pe care le-ati adunat in vietile dvs trecute si formeaza cumpana karmei dvs
Dharma reprezinta toate calitatile si talentele dvs pe care le aduceti pt a avea o viata mai plina de succes si este intotdeauna un pic mai multa decat karma dvs astfel incat experentele karmei sunt reduse De aceea o sinucidere este totdeauna o evadare din fata sarcinilor pe care le-am adunat inainte de a intra in aceasta viata Aceste sarcini ne sunt pregatite din aceasta cauza si intr-o noua intrupare Nimeni nu v-a fi scutit Fiecare primeste ceea ce el insusi a cauzat, nici mai mult, nici mai putin Isus a spus »...pana la ultima para »
Karma ca si Dharma unui om sunt vizibile de catre clarvazator Acesta nu vede neaparat viitorul unui om, ci poate vedea ce a pricinuit persoana respectiva si poate spune acestuia consecinta cauzelor sale Aceasta va veni daca nimic nu se schimba in viata Soarta este schimbatoare Destinul inseamna ca ceea ce faceti cade asupra dvs Clarvazatorul vede doar ce s-a intamplat pana in momentul in care acesta percepe informatiile Daca persoana ia in ziua urmatoare o decizie care sa-i schimbe viata in directia constructivitatii si a iubirii, raportul dintre karma si dharma se schimba
Un exemplu : Un barbat a fost angajat intr-o viata anterioara, intr-un lagar de concentrare si ca urmare a ideologiei sale din acea perioada ii omora pe cei care stinghereau Aceasta fapta este acum karma sa, pe care o va recapata candva Sufletul acestui barbat se afla acum intr-un alt corp, intr-o alta tara, intr-un alt timp Se duce la o clarvazatoare care recunoaste ce a facut acesta in viata sa anterioara si ii spune ca are o soarta rea in fata sa, pentru ca ea vede ce a pricinuit el si ca probabil va sta intr-un scaun cu rotile Asta s-ar fi intamplat daca ar fi continuat sa traiasca la fel ca pana acum Se decide sa ispaseasca cele pricinuite si preia un loc de ingrijitor pentru a se ajuta pe sine si pe cei de care avea grija, printr-o viata viitoare de blandete si iubire dezinteresata Sau incepe pe deplin constient sa-si schimbe modul de gandire si actiune Astfel isi poate schimba propria soarta printr-o noua hotarare
Conform teoriei reancarnarii, renastem in diferite corpuri si mereu potrivite ca sa putem trece cat mai bine peste examenele acestei veti speciale O data negru, o data evreu,odata cestin,o data satanist, o data bogat,o data sarac, femeie ,barbat,criminal,jertfa s.a.m.d, pt a avea toate experientele pe care le ofera viata Sa condamnam pe cineva din cauza culorii pielii, a credintei sau originii sale, este total lipsit de sens, pentru ca fiecare om a parcurs cel putin o data totul sau o face inca
Potrivit toriei reancarnarii, orice fel de osandire, ura sau razboi, este absolut inutila, pentru ca noi insine o primim inapoi Daca sunt negustor de sclavi, candva voi prelua rolul sclavului, pentru a intelege cum cum se simteau atunci sclavii sub biciul meu Legea renasterii este absolut cinstita si este singurul principiu cu adevarat logic si drept Am fost zgarcit intr-o viata protejandu-mi averea si traind pe spezele altora,in urmatoarele probabil nu voi primi nici un ban M-am distrat in aceasta viata cu femeile altor barbati si am inselat-o pe a mea,intr-o viata viitoare probabil nu voi avea noroc in dragoste si daca voi avea vreun partener pe cat posibil, mi-l va lua altcineva Astfel am ocazia sa traiesc cu aceeasi intensitate durerile si suferinta pe care le-am pricinuit altora
Aceasta lege a compensatiei exista pretutindeni in natura, in fizica si chimie, peste tot in jurul nostru si chiar in propriul nostru corp Daca vars in mine multe otravuri(tigari, droguri,alcool), acestea vor da o reactie puternica si nimeni altcineva nu este vinovat decat cel care le-a inghitit De aceea voi incepe sa traiesc constructiv si sa recunosc drept lege suprema dragostea si cordialitatea, pentru ca totul sa revina fara modificari
Unii poate nu stiu cum sa transpuna toate acestea Iata o veche sentinta care pune punctul pe i :
REGULA DE AUR
« Ce Tie nu-Ti place, altuia nu-i face »
In Crestinism :
« Tot ceea ce vrei sa faca oamenii pentru tine, fa tu mai intai pentru ei »
La evrei :
« Ce nu vrei sa-ti pricinuiasca altii,nu le fa nici tu lor »
In Islamism :
« Nu este un bun credincios, cel care nu gandeste si nnu face pentru fratele sau ceea ce ar face de dragul lui insusi »
In Hinduism :
« Nu pricinui vecinului tau ceea ce nu vrei sa induri din partea lui »
In Buddism :
« Arata-le celorlalti aceeasi iubire, aceleasi bucurii si aceeasi mila pe care Tu doresti sa Ti le arate ei »
In Confucianism :
« Poarta-te fata de ceilalti asa cum ai vrea sa se poarte ei fata de Tine »
In Taoism :
« Considera fericirea si suferinta semenului Tau ca propria Ta fericire si suferinta si da-ti silinta sa sporesti binele lui ca si cum ar fi al tau »
Dragastos si bland puteti trai pretuntindeni si absolut intotdeauna, indiferent daca sunteti musulman, crestin, martor al lui Iehova sau ateist Iubirea dezinteresata nu este legata de nici o organizatie, biserica sau rasa Poate fi aplicata pentru oricine pe lume si nu trebuie platita Sunt constient ca la inceput nu este usor Doriti sa aflati cum savantul-psiholog rusLazarev,  a dezvoltat mai departe teoria karmei(inclsv modalitati concrete de echilibrare a soartei )Aveti la dispozitie un set de articole pe acest blog,postate pe 09.01 2012 si 05-06 05 2011 Va sugerez sa le lecturati pentru ca aveti la dispozitie ,gratuit, informatii cruciale pentru viata noastra si a familiilor noastre

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu