Postări populare

luni, 9 ianuarie 2012

Reancarnarea si destinul(karma)

REANCARNAREA SI DESTINUL(KARMA) 
     Acest subiect naste multe controverse Unii cu un anumit nivel de spiritualitate ,pe baza analizei proprii vieti admit existenta reancarnarii sufletului si actioneaza in vederea echilibrarii sortii(destin,karma) Multi altii insa asteapta dovezi stiintifice  Raspunzand la o conversatie cu Rajiv Mehrotra, autorul volumului « Dalai Lama : Despre fericire, viata si multe altele » , dupa afirmatia ca budismul este deschis investigarii stiintifice, Dalai Lama spune ca daca stiinta presupune investigarea a ceva ce poate fi masurat sau calculat, conceptul despre « mental » sau « despre sine » nu poate fi masurat Din punct de vedere budist stiinta este inca in acest domeniu limitata : mintea si constiinta se afla in afara domeniului stiintific actual La intrebarea  daca ar fi dispus  sa nu mai creada in reancarnare daca  ar exista dovezi, a raspuns transant Da ; din punct de vedere budist daca un experiment stiintific sau o investigatie ar demonstra fara nici o urma de indoiala, cu o exactitate de suta la suta , atunci ar trebui acceptat acest lucru Dar va exista intotdeauna un element de mister

Pentru ca ne-am referit la Dalai Lama,un fapt evident privind reancarnarea,poate fi si modalitatea de descoperire a copilului in care se reantrupeaza sufletul viitorului Dalai Lama  Printre alte verificari la care este supus,copilului i se pun in fata mai multe obiecte printre care si cateva care au aprtinut fostului Dalai Lama ;daca alege cu precizie aceste obiecte, copilul a trecut si acest test si este declarat oficial ca viitorul Dalai Lama
Cautand sa ma documentez despre subiect,am gasit pe site-ul www.esoterism.ro articolul intitulat « Reincarnarea si karma «  care in opinia mea este cuprinzator si ca atare il reproduc in continuare ,integral :
« Reincarnarea inseamna revenirea sufletului pe Pamint, intr-un nou trup, in alte conditii decit in viata anterioara-tara, familie, profesie , destin,--potrivit legilor karmice.
Prin karma se intelege un ansamblu de cauze si efecte, potrivit carora este programat destinul uman. In viata orice om traieste intr-un anumit fel, infaptuieste diverse actiuni, bune sau rele. In alta viata, va culege ce a semanat, in sensul ca va suporta consecintele gindurilor si faptelor lui, pozitive sau negative.Acest ciclu karmic are ca scop evolutia sufletului, prin insusirea unor lectii de viata. Karma nu trebuie interpreatata ca o pedeapsa neaparat, ci ca suma unor lectii inca neinvatate pe lungul drum al sinelui catre desavirsire.
Legea Karmei este una dintre cele 7 Legi Universale, numite si Legile Kybalionului, legi imuabile.
Inca din vechi timpuri, in "Cartea tibetana a mortilor" se povestea despre reincarnare, iar in textile vedice "Katha Upanisad" si "Bhagavad-Gita" erau bine explicate principiile reincarnarii. Se spune ca trupul este doar un vehicul pentru suflet, nu se indentifica cu Eul real, se degradeaza in timp, si piere, in timp ce sufletul sau spiritul nu moare niciodata, este etern, supravietuieste corpului fizic, si se poate incarna in alt corp, pentru o alta viata.
Prin moarte, sufletul nu face altceva decit sa se debaraseze de corpul muritor degradat, ca de niste haine vechi, si se imbraca din nou, in haine noi-alt trup tinar-si se supune astfel ciclului nesfirsit de morti si renasteri.
Cu toate ca Legea Karmei este implacabila, exista sanse de a ne elibera de ciclul ei prin atingerea unui inalt nivel de evolutie si desavirsire sufleteasca, constientizind Eul superior, profund. Astfel vom incepe sa intelegem problemele existentei pamintesti-viata, boala, batrinetea, moartea-considerate ca suferinte. Dar tocmai prin aceste suferinte sufletul evolueaza, pentru ca ele constituie cele mai bune stimulente pentru dezvoltarea facultatilor spirituale latente. Astfel ca iata, toate greutatile vietii isi au o justificare, pentru ca scopul oricarei incarnari este permanenta educatie si invatare.
In Grecia antica, Socrate, Pitagora , Platon, credeau in reincarnarea si evolutia sufletului, iar Misterele includeau reincarnarea in doctrina lor.
Iudaismul, crestinismul si islamismul faceau dese referiri in cartile lor sfinte la acest subiect, cu toate ca nu recunosc oficial existenta reincarnarii.
La inceput, in Biblie existau numeroase referiri la acest subiect, insa in Evul Mediu s-a interzis acest lucru(in anul 533 d.Chr. imparatul roman Justinian- desi nu era inaltime bisericeasca  a convocat al doilea Sinod al Constantinopolului  unde s-a emis un edict care respingea teoria vietii anterioare sau reancarnarii, desi Iisus atribuia acestei teorii o mare importanta)suprimindu-se pasaje intregi din Biblie, ca si din alte scrieri sfinte  ( Dar si acum in Biblie,se vorbeste de reancarnare : Matei 17,10-13 ;Ioan 3. 3,7 ; Ioan 9,1-3 ;Efeseni 1 :4 ; Apocalipsa 3.12  n.ns) .  Aceasta s-a facut cu scopul de amagire a oamenilor cum ca n-ar fi responsabili de propria soarta si toate necazurile s-ar intampla din cauze externe(pt a fi mai usor manipulati ,exploatati etc)  Asa slabiciunile si temerile oamenilor pot fi exploatate si folosite impotriva lor Nu degeaba puterile bisericesti i-au umanizat permanent pe fondatorii, profetii si sfintii tuturor invataturilor din marile religii ale lumii astfel incat credinciosii sa lase in seama lor raspunderea pt propria viata si pt ceea ce se intampla in jur Oamenii sunt controlati si  prin indiferenta fata de cunoastere(alaturi de energie si hrana) Daca oamenii ar cunoaste ca sunt raspunzatori, bisericile,sectele drogurile si-ar pierde importanta Fara frica nici o credinta nu ar exista! "Cine nu se teme de diavol n-are nevoie nici de Dumnezeu"(Umberto Eco-" In numele trandafirului").                              "Pacatul adevarat" este renuntarea la propria noastra responsabilitate, raspunderea pt crearea noastra Totusi au existat preocupari ale unor oameni luminati precum Origene sau ale unor societati secrete ca rozacrucianismul, francmasoneria, cabala, care mentineau vie ideea reincarnarii.
In timpul Renasterii, Giordano Bruno era convins ca sufletul poate migra dintr-un corp in altul, iar in secolul luminilor Voltaire , scria despre aceste lucruri.
Multi oameni luminati -Napoleon I, Tolstoi, Balzac, Goethe, Victor Hugo, Lamartine, Gauguin, Jack London, Franklin, Karl Jung, Edgar Cayce,--- au crezut cu tarie in relitatea reincarnarii, iar anumite miscari ca transcendentalismul , si-au fundametat doctrina pe acest principiu.
In zilele noastre, multi cercetatori, oameni de stiinta, medici, terapeuti, scriitori, s-au ocupat de aceasta problema. Rudolf Steiner, Raymond Moody, Elizabeth Kubler-Ross, Francois Brune, Serghei Lazarev, Patrick Drouot, conferintele si scrierile lor au aratat existenta indubitabila a acestui fenomen atit de prost inteles de oameni. La noi in tara , Scarlat Demetrescu a explicat pe intelesul tuturor in cartea "Din tainele vietii si ale Universului" , ce este reincarnarea.
Toti acesti autori au relatat despre cazuri de personae supuse regresiei hipnotice care au ajuns in exlporarile lor, dincolo de pragul reincarnarii actuale, astfel putindu-se corecta probleme fizice, psihice si mentale care au aparut in aceasta viata. Tot la fel se explica si sentimental de "Déja vu", pe care l-am trait multi dintre noi, adica recunoasterea unor locuri prin care nu am fost in aceasta viata si intalnirea cu personae pe care nu le-am cunoscut, dar le recunoastem.
De aceea trebuie ca noi sa ne intelegem destinul, sa ne asumam greselile, esecurile , succesele, sa ne analizam sentimentele si actiunile, relatiile cu cei din jur, pentru a ne putea echilibra spiritual, pentru a invata si evolua.Destinul scoate la iveala cu acuratete toate situatiile care nu au fost parcurse corect si din nou le da , intr-o dimensiune amplificata
Mediumul American Edgar Cayce facea in transa " lecturi" ale vietilor trecute ale solicitantilor, doctori de renume ca Raymond Moody, au studiat manifestarile de moarte clinica in care s-au aflat pacientii lor-asa numitele Near Death Experiences-incercind sa afle ce se intimpla cu sufletul dupa moarte. Din miile de marturii a reiesit ca imediat dupa moarte pacientii au vazut un tunel cu o mare lumina la capat, intrind astfel intr-o alta dimensiune, cea spirituala, fiind intimpinati acolo de rude, prieteni, cunoscuti, ghizi spirituali si alte fiinte de lumina, energetice, fara corp, care au murit de mult in viata terestra si au venit acum sa intimpine sufletul nou sosit si sa il indrume in noua lui ipostaza de viata. Toti pacientii au povestit despre o lume desavirsita, multa iubire si bunatate, armonie si impacare deplina. Ajuns aici sufletul isi revede viata si face bilantul celor bune si celor rele, dorind sa repare greselile facute, fiind indrumat si pregatit intens, pentru ca in cele din urma sa revina la reincarnare intr-un alt corp si in alte conditii, in functie de scopurile evolutive urmarite.
In acest fel se ajunge uneori ca un suflet sa doresca conditii grele de viata, corp imperfect, tocmai pentru a se maturiza si a-si plati datoriile karmice.
Tot ceea ce suntem am devenit intr-o perioada de sute de vieti Din toate aceste experiente de viata am adunat intelepciunea care ne-a ajutat sa ne formam unicitatea si frumusetea Daca totusi unii sustin ca viata pamanteasca este una singura, cum se explica, de exemplu,faptul ca acum 10 ani s-a nascut intr-o familie saraca de tarani ai uni mic sat din nordul Chinei, un baietel care a reusit la varsta de cinci ani sa-si sustina bacalaureatul cu elogii? De unde avea atatea cunostinte? De la oamenii din jurul lui cu siguranta nu, deoarece acestia nu stiau sa citeasca si sa scrie, cu atat mai putin sa rezolve formule matematice extrem de complicate sau sa vorbeasca mai multe limbi straine Acest tanar a adus constient stiinta sa din vietile anterioare In Orientul Indepartat cazuri ca acestea nu mai sunt o raritate
In lumea spirituala fiecare suflet are memoria totala a tuturor vietilor sale anterioare, dar la reincarnare aceasta se sterge si apare o amnezie tocmai pentru a nu influienta destinul si calea aleasa de acel suflet in scopul evolutiei si desavirsirii.
Daca nu ar fi acesta amnezie, viata noastra ar fi un iad, amintindu-ne de vieti in care am torturat, am ucis, am facut rele, lucruri care ne-ar impiedica sa ne alegem constient un alt viitor. O data am fost bogati, o data saraci, o data sfinti, o data calai, o data genii, o data idioti, o data femei, o data barbati , astfel ca sufletul mereu pus intr-o alta ipostaza invata, se desavirseste si evolueaza neincetat, ca la o scoala.
Sufletele, dupa gradul lor de evolutie pot opta sau nu pentru destinul din noua viata in sensul ca: unui suflet mai putin evoluat, i se impune prin Legea karmei viata pe care o va duce, un suflet mai evoluat are anumite posibilitati de alegere si este indrumat, iar un suflet superior revine la reincarnare de obicei la dorinta lui pentru a-i ajuta pe oameni, reamintindu-le prin viata lui, faptele lui, invataturile lui de desavisirea la care trebuie sa ajunga.
Cunoasterea faptului ca ai forta sa controlezi ceea ce se intampla in viata ta  prezenta si de a te bucura de multele placeri si provocari ale existentei fizice, iti da constienta si siguranta ca tu esti stapanul destinului tau
Sub diferitele denumiri sub care a fost cunoscuta de-a lungul timpului-metempsihoza, transmigrare, palingenezie-respinsa de religiile crestina, ebraica, musulmana, dar admisa de toate celelalte religii, reancarnearea ramine marea redescoperire a timpurilor noastre
In concluzie, asa cum iubirea nu poate fi dovedita cu un aparat, nici reancarnarea nu poate fi demonstrata. Ar fi absurd sa sustinem ca iubirea nu exista pentru ca nu o pot dovedi. Cineva care a aflat iubirea, stie ca ea exista si nu are nevoie de nici o dovada stiintifica
La fel reancarnarea. Ar fi la fel de absurd sa sustinem ca nu exista cand atatia oameni in lume au propriile dovezi prin reminescente naturale, intamplari de dupa moarte s.a. Foarte probabil ca se va putea dovedi candva si stiintific, totusi a existat de la inceput 
Thorwald Dethlefsen explica:
"Atrai inseamna a invata, indiferent daca individul accepta sau nu Viata are grija, conform legilor si cu dreptate incoruptibila, ca fiecare sa invete lucrurile pe care vrea sa le accepte cel mai putin si fata de care manifesta cea mai mare opozitie Considerand viata fara motivul reancarnarii, am putea sa ne indoim cu adevarat de sensul ei Este clar ca nu tuturor oamenilor le sunt repartizate in viata aceleasi puncte de pornire -si acesta nu este cu siguranta pricina societatii Din punct de vedere religios sau ateist este destul de greu sa explici cuiva, fara ideea reancarnarii, de ce tocmai el a vazut lumina" celei mai bune lumi" ,mut sau schiop, mutilat sau debil Chiar o indicatie cu privire la "vrerea lui Dumnezeu" este putin potrivita sa transmita sentimentul de sens al existentei Cautarea sensului vietii este o necesitate fundamentala Abia cand omul este pregatit sa desfaca aceasta viata din izolarea unicitatii si sa se recunoasca membru al unui lung lant, va invata sa inteleaga sensul si echitatea " destinului"Pentru ca soarta unei vieti este rezultatul procesului de invatare de pana acum in totalitatea sa " ('Schicksal als Chance,pag 204")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu