Postări populare

vineri, 6 mai 2011

S.N.LAZAREV,despre RUGACIUNE ,ca modalitate de purificare a sufletului uman

٠ S.N.Lazarev, savant – psiholog, lucreaza cu structurile subtile ale biocampului uman si cerceteaza faptele generalizandu-le.
In urma cercetarilor a ajuns la aceleasi adevaruri si la aceeasi intelegere a lumii, care sunt prezente in religiile lumii. S-a straduit sa creeze o metoda de vindecare a omului prin acumularea iubirii de Dumnezeu, prin amplificarea bunatatii in suflet. In fond el nu a facut altceva decat sa recomande o modalitate practica(reiesita din cercetari si analiza sutelor de cazuri) de a indeplini noua porunca a iubirii adusa de Hristos in Noul Testament: "Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau si pe aproapele tau ca pe tine insuti"(Matei 22,37-38) Cei ce i-au citit cartile li se schimba caracterul “devin mai buni”, relatiile familiale se imbunatatesc si copiii se insanatosesc.
Urmare la articolul de pe acest blog, din 05 05 2011 “ Cum sa obtii sanatatea(vindecarea) totala a trupului si sufletului  prin perceperea corecta a lumii si vietii"(de parcurs obligatoriu pentru buna intelegere a subiectului tratat aici) , prezint in  textul ce urmeaza, conceptia acestuia cu privire la rugaciune, ca mijloc de purificare a sufletului uman, abordata pe larg in cartile din colectia “Diagnosticarea karmei” (editura STAN PRESS).٠

Cercetarile intreprinse i-au permis lui Lazarev sa traga concluzia ca toate metodele de influentare a sufletului uman-logice, extrasenzoriale, vrajitoresti, energetice, pshice(hipnoza,sugestionare) au un efect pozitiv de scurta durata. “Murdaria” e aruncata asupra urmasilor. Unicul lucru care nu are consecinte negative, indiferent cat de adanc se patrunde in suflet este cainta si rugaciunea. Ca urmare, o insanatosire completa a corpului si sufletului e practic imposibila fara o constiinta religioasa, fara notiunea de “iubire de Dumnezeu”.
Cand omul cere iertare pentru toate ofensele aduse, cu voie su fara voie si daca acest lucru se face cu sinceritate, intra in functiune mecanismul caintei si are loc autopurificarea in subconstient. A te pocai inseamna a-ti indrepta toate fortele asupra propriei tale schimbari si a nu-ti mai repeta niciodata greselile. Ca sa ne schimbam, trebuie sa ne concentram asupra iubirii care ne leaga de Dumnezeu. De aceea sensul caintei este in durerea pentru ceea ce am infaptuit si in iubirea care o sa ne ajute sa trecem prin asta.
Cand omul se adreseaza in gand lui Dumnezeu si ii cere iertare pentru cele infaptuite, in sufletul si trupul sau se produc schimbari uluitoare, in acele momente omul isi recunoaste imperfectiunea, se deschide in fata Celui care ne-a creat si primeste de la Acesta puteri pentru a se schimba, pentru a intra in armonie cu Universul.
In timpul caintei are loc ruperea lantului de cauze si efecte, in care o fapta trage dupa sine pe urmatoarea. Mecanismul transmiterii informatiei campului, adica acumularea, activarea si indeplinirea programelor privind faptele omului, poate fi oprita prin cainta.
Pocainta armonizeaza structurile campului. Aspiratia prin cainta, catre ceea ce nu poate fi cunoscut, catre Divin, reprezinta atingerea unui nivel mai fin, inaltarea spirituala a omului si purificarea karmei.
In cuprinsul cartilor sale, Lazarev, prezinta urmatoarele sfaturi cu privire la rugaciune:
-    inainte de efectuarea rugaciunii, trebuie iertati absolut toti oamenii cu care cel ce se roaga a avut probleme. Cunoasterea lui Dumnezeu incepe cu iertarea (acceptarea vointei Divine in ce s-a intamplat), nu poti cere iertare, daca tu insusi nu ai iertat:
-    cand ne rugam trebuie sa ne debarasam de toate atasamentele, sa nu luam cu noi casa cu toate problemele, supararile, sperantele si regretele. Lui Dumnezeu trebuie sa i te adresezi ca un copil mic, care nu are nimic altceva decat dorinta de a iubi:
-    trebuie sa uitam de interesele trupului, spiritului si sufletului. Trebuie sa ne intereseze doar iubirea iar pentru a pastra aceasta dezinteresare trebuie sa ne infranam pentru un timp oarecare dorintele spiritului (sa renuntam la tv, sa nu ne iritam, sa nu judecam) si ale trupului (post), dorintele sufletului (abtinerea de la dorintele sexuale, depasirea fricii si regretului)’
-    cand ne rugam cu cuvintele noastre, sa-i cerem lui Dumnezeu ceea ce poate sa ne dea numai EL – IUBIREA. Toate celalalte noi trebuie sa le dobandim singuri.
Totodata autorul ne propune ca rugaciunea sa o efectuam corelata cu fazele de inlaturare a atasamentelor de valorile umane(vezi articolul anterior ,din 05.05):
“La inceput sa prelucrati tema mandriei (trufiei). Treceti prin viata si pastrand iubirea, acceptati esecul vointei si al sortii dumneavoastra, a capacitatilor dumneavoastra si a posibilitatilor de conducere. Daca ati simtit ca acestea v-au parasit, treceti la tema geloziei. Aceasta inseamna esecul relatiilor, al tradarilor, al injosirii dorintelor, al injosirii principiilor. Cand v-ati eliberat de acestea, treceti la viata. Invatati sa pastrati iubirea cand sunteti bolnav, muribund sau pe cale de a fi asasinat. Indiferent de gradul in care va fi injosita si destramata viata dumneavoastra, iubirea se pastreaza. Daca ati simtit ca pastrati iubirea in orice situatie, rugati-va pentru copiii dumneavoastra, ca acestia sa poata pastra si retine iubirea in orice incercari, nu numai atunci cand se destrama nivelul material si spiritual, dar si atunci cand se destrama cel mai important – cel senzorial (dorinta, constiinta, vointa). (Cartea a 7-a “Transcenderea fericirii”)
Autorul conchide ca in principiu, aceasta informatie este suficienta pentru a vindeca cele mai grave boli. De specificat faptul ca metoda propusa de S.N.Lazarevi ,nu vindeca, ea accelereaza de sute si mii de ori toate procesele si daca omul are o orientare corecta, se produce o insanatosire vertiginoasa. In cazul unei atitudini incorecte fata de lume, pot aparea mai multe probleme, decat au fost pana la debutul lucrarii
In afara rugaciunilor cunoscute, Lazarev in cuprinsul cartilor sale, propune un set de formulari(antrenamente mentale) si  rugaciuni prin care omul confirma faptul ca telul unic al vietii sale consta in iubirea pentru Dumnezeu, accepta vointa divina in tot ce s-a intamplat, se roaga pentru mantuirea pacatelor stramosilor sai si pentru copii,formulate astfel :
-    pentru acceptarea ca sensul vietii il reprezinta iubirea pentru Dumnezeu – “Doamne, intreaga mea viata si orice fericire umana este o modalitate de a acumula iubire pentru Tine”; “Fericirea suprema, desfatarea si sensul vietii pentru mine si pentru urmasii mei este iubirea pentru DUMNEZEU”
-    pentu acceptarea tuturor nesanselor anterioare, falimentul situatiilor de pana acum : “Doamne, voia Ta o vad in toate, nu regret nimic, nu ma tem de nimic, primesc totul ca fiind dat de Tine” Apara intr-o mare masura de dependenta viitoare fata de fericirea umana
“Doamne, eu doresc acest lucru, (pentru care omul se roaga), dar fie voia Ta, iar ce vrei  hotara Tu, eu voi primi cu smerenie si iubire”. Purificarea sufletului incepe vazand in tot ceea ce se intampla, voia Domnului – nu exista vointa omeneasca in cel ce v-a tradat, injosit, jignit. Este Dumnezeu care salveaza “eul” cand acesta incepe sa adere la valorile umane si sa depinda de ele.
-    pentru confirmarea faptului ca valorile umane sunt mijloc pentru a-l iubi pe Dumnezeu si nu tel unic in viata: “Orice valoare omeneasca, orice fericire omeneasca din trecut, in prezent si in viitor, este un mijloc pentru a-l iubi pe Dumnezeu”.
-    pentru pastrarea iubirii pentru Dumnezeu in orice situatie, orice s-ar intampla: “Orice s-ar intampla Doamne, oricate nenorociri s-ar abate asupra mea, iubirea mea pentru Tine, nu scade”;
-    pentru inlaturarea “murdariei karmice” venita de la stramosi (pentru faptele lor negative): “Inlatura Doamne din neamul meu, infractiunea cu privire la iubirea de Dumnezeu-  renuntarea la iubirea pentru apropiati, pretentii catre parinti, nemultumirea fata de destinul propriu, incercarile de sinucidere, regretul pentru trecut si frica de viitor”. In asa fel, omul se imunizeaza fata de oricare din pacatele mentionate, transmise de stramosi.
Trecutul , prezentul si viitorul in plan subtil sunt acelasi lucru, deci suferintele inaintasilor nostri se afla in adancul sufletelor noastre In acelasi fel de noi depinde ce se va intampla cu urmasii nostri-trebuie sa ne schimbam personal,profund Ca sa ne schimbam trebuie sa ne concentram asupra iubirii care ne leaga de Dumnezeu
-    cand omului nu ii place ceva, sa repete dimineata si seara:Doamne , in toate este voia Ta"  Sa renunte la controlul situatiei
-          daca omenescul v-a acaparat destul de mult puteti incepe cu acest antrenament mental "Totu-i creat de Dumnezeu si eu accept in suflet acest lucru. Eu nu conduc pe nimeni si nimic, nu-mi fac emotii pentru prezent, nu ma tem de viitor. Nu ma deranjeaza absolut nimic. Ii iert pe toti In sufletul meu e bucurie, lumina si iubire".
-    daca v-a suparat cineva: ”Ceea ce mi s-a intamplat mi-a fost dat de Dumnezeu, vinovati nu exista. Daca s-a intamplat inseamna ca exista o ratiune suprema si mie nu-mi ramane altceva de facut decat sa accept cele intamplate.Trebuie sa invatam sa intelegem ca logica umana este secundara

Lazarev  considera ca omul care incepe ziua cu rugaciunea(formularea,antrenamentul mental) : “Doamne, da rudelor si cunoscutilor mei sanatate, iar mie rabdare” se va asigura impotriva multor pacate.
Pentru copii,autorul ne sfatuieste sa ne rugam ca acestia « sa pastreze  in suflet iubirea ,oricat de bine sau rau le-ar fi,pentru ca nici o fericire omeneasca sa nu le opreasca dragostea pt D-ZEU,,pt ca in toate sa-l vada si sa-l iubeasca pe D-ZEU,in toate ce se petrec sa simta vointa divina,pt a nu cauta vinovati si a accepta lumea si oamenii,asa cum sunt ei »
Un model concret moral si spiritual de cum trebuie sa gandim si sa actionam zilnic, gasim  si in in "Rugaciunea ultimilor stareti de la manastirea Optina" ,de pe acest blog-adevarat izvor de intelepciune!,pe care v-o recomand din toata inima
In concluzie,sensul si scopul vietii omului consta in acumularea iubirii pentru Dumnezeu,pastrarea acesteia indiferent ce s-ar intampla,daruirea iubirii si energiei celor din jur
De ce daruirea de energie vindeca? Daca toata energia Universului provine din iubire si vine de la Creator, rezulta ca atunci cand daruim energie, aspiram inconstient catre dragoste si catre Dumnezeu Acest lucru vindeca sufletul si corpul si ne permite sa schimbam lumea Daca slabeste  concentrarea noastra asupra iubirii catre Dumnezeu, vom primi energie nu de la iubirea Divina ci vom incepe sa folosim energia urmasilor nostri din viitor
Salvandu-ne corpul, vom ucide sufletul Concluzia:fara teama, vesel si niciodata trist poate fi doar cel care crede cu adevarat in Dumnezeu, cel in cazul caruia sentimentul iubirii nu depinde de pierderi sau castiguri, de placere sau durere, cel al carui sentiment este permanent si roditor
Cu cat mai mult este daruita iubirea, cu atat mai putin aceasta  depinde de sfera materiala, spirituala si sentimentala, cu atat mai fericita va fi persoana respectiva
Rugaciunile(formularile,antrenamentele mentale) se rostesc in 2 reprize, dimineata la sculare si seara inainte de culcare
Ca preventie spirituala ,personal cred ca lucrul asupra noastra pt inlaturarea atasamentelor si rugaciunea ,ar trebui efectuate toata viata si nu doar temporar cand necazurile ne obliga  Am vazut ca nu este ceva complicat ori de neanteles,in schimb beneficiile personale si ale urmasilor nostri ,vor fi imense in ce priveste schimbarea vietii in bine
. Rugaciunea(antrenamentul mental) va avea efect numai daca omul are disponibilitatea de a se schimba, a modifica ordinea prioritatilor, a simti ca principiul major al supravietuirii este dragostea de Dumnezeu si acumularea acestui sentiment in suflet. Deci, trebuie sa treaca un timp care sa garanteze stabilitatea schimbarilor lui interioare. Cainta fara schimbarea sufletului (privirea lumii din alt punct de vedere) este doar un cuvant lipsit de continut. “Nu ne rugam pentru ceva, ci ca prin rugaciune si orientare spre Dumnezeu sa ne schimbam. Gandurile noastre au o inertie mica, sentimentele au o inertie de mii de ori mai mare si trebuie sa depui extraordinar de multe eforturi pentru a-ti convinge sufletul sa se miste in directia corecta ” – (Cartea a 5-a “Intrebari si raspunsuri”). La schimbarea in profunzime a omului, se schimba trecutul, prezentul si viitorul. Schimbarea sa purifica karma urmasilor, dar si a stramosilor. Din timpuri stravechi, in Orient s-a subliniat faptul – “schimba-te si vei putea schimba intreaga lume”. Pentru a se putea schimba, omul trebuie sa aiba idei juste, un comportament corect, trebuie sa inteleaga legile dupa care traieste Universul, trebuie sa-si educe sentimentele sale pornind din iubire si bunatate.
Deci, respectarea poruncilor religioase, o alimentatie sanatoasa, emotii, ganduri, obiceiuri corecte si in primul rand rugaciunea catre Dumnezeu, toate impreuna actioneaza imbunatatind caracterul omului, purificandu-i astfel sufletul, facand astfel fata bolilor.
Nota; Repet, informatia prezentata aici se intelege complet, doar dupa citirea celorlalte articole la care m-am referit anterior(21.04 2012,09.01 2012,05.05 2011-in aceasta ordine)
                                                                                                CONSTANTIN ANTOHE
                                                                                                            0721652181

Un comentariu: