Postări populare

joi, 5 mai 2011

S.N.LAZAREV- DIAGNOSTICAREA KARMEI(Cum sa obtii vindecarea totala a trupului si sufletului,prin perceperea corecta a lumii si vietii)

Calităţile de vindecător ale lui S.N. Lazarev sunt binecunoscute în Rusia ,S.U.A,Israel si alte state europene. Recunoscut iniţial, pentru succesele repurtate în vindecarea unor boli prin bioenergie, în urma unei munci asidue de cercetare, el formulează propria sa concepţie despre karmă(soarta,destin), pe care o verifică practic pe pacienţii săi.
În esenţă,savantul-psiholog Lazarev descoperă legi conform cărora se dezvoltă sufletul uman, legătura între boli, comportament, caracter şi concepţia despre lume, temă la care se refera în cele douăsprezeci cărţi din colecţia “Diagnosticarea Karmei”, apărută la editura Stanpress.
In textul care urmeaza,prezentam pe scurt,in interpretarea stricta a autorului,principalele idei abordate in aceste carti.(recomand mai intai citirea articolelor din 09.01 2012 si 21.04 2012 de pe acest blog,pentru ca informatiile de acolo sunt necesare intelegerii celor din acest articol)


Sistemul autoreglării câmpurilor

            Dezvoltarea Universului este ruptura unităţii la nivel fizic, material şi intensificarea unităţii la nivelul informaţional şi al câmpurilor (diferenţierea şi varietatea tot mai mare la nivelul fizic şi unitatea tot mai mare la nivelul câmpurilor). Într-un anumit moment între componenta fizică şi cea informaţională dispar diferenţele şi începe o etapă nouă de dezvoltare. Orice obiect din Univers poate fi considerat proces şi în acelaşi timp orice proces este un obiect. Orice obiect în dezvoltarea sa repetă ciclul dezvoltării Universului: rămânând absolut unitar la nivelul fin al câmpurilor, el se diferenţiază la nivelul fizic. Pentru aceasta e necesar un proces anterior la nivelul spiritual, care să garanteze o înaltă rezistenţă în cazul disocierii fizice, reieşind de aici, prioritatea spiritului.
Viaţa pe Pământ a apărut şi continuă să existe ca un organism unitar, fiind guvernată de un sistem de autoreglare, prezent la nivelul informaţional-energetic, al cărui scop constă în susţinerea corespondenţei dintre comportamentul părţii şi interesele întregului. Deci, comportamentul obiectului trebuie să corespundă structurii informaţionale ale întregului organism. Dacă însă comportamentul fizic, emoţional şi informaţional al obiectului diferă de programul instalat în câmpul informaţional al sistemului, atunci câmpul sistemului reacţionează, atacând câmpul obiectului. Are loc deformarea câmpurilor obiectului, cu introducerea unor programe de distrugere, adică întoarcerea la starea iniţială. Un asemenea obiect poate fi atât un organism individual, cât şi un grup care încalcă legile unităţii. În termeni medicali aceasta înseamnă că sănătatea spiritului determină sănătatea corpului. Câmpul informaţional este în raport primordial cu corpul şi îi determină acestuia soarta, caracterul şi starea fizică.
Sistemul autoreglării câmpurilor reprezintă o conexiune inversă a Universului. Esenţa lui constă în aceea că orice faptă a omului, bună sau rea, se reîntoarce la acesta, în virtutea unităţii câmpului informaţional al Universului. Pentru mecanismul autoreglării câmpurilor nu există persoane alese, există doar procesul negativ, care trebuie stopat şi mecanismul de blocare a acestui proces care se declanşează automat. Analizând deformaţiile  structurilor câmpului uman, prin testare bioenergetică, Lazarev, a constatat că multe boli încep la nivelul câmpului, deseori cu mulţi ani înainte ca ele să se manifeste la nivel fizic. Cauza deformării câmpului constă în neconcordanţa caracteristicilor câmpului omului cu câmpul informaţional al Universului. Gândurile, stările emoţionale, comportamentul, intrate în contradicţie cu armonia Universului, duc la deformarea structurilor câmpului. Ca urmare, îndepărtarea cauzelor care produc aceste deformaţii constituie singura cale de vindecare a omului. Fiecare faptă negativă, gând sau trăire emoţională formează în straturile informaţional-energetice ale câmpului uman “aderenţe” a căror eliminare duce la armonizarea structurilor câmpului şi a stării fizice a omului. Din analiza multor cazuri, autorul a înţeles că bolile, traumatismele, neplăcerile vieţii, degradarea personalităţii, a caracterului şi a psihicului sunt manifestări diferite de ispăşirii, ale eliminării cauzelor care provoacă deformaţiile câmpului. 
În câmpul omului sunt conţinute programe ale atitudinilor faţă de el şi programe ale atitudinii acestuia faţă de alţi oameni. Când împotriva sa se întreprinde ceva neplăcut, nu este permis să se răspundă în acelaşi fel. Omul se poate apăra numai la nivelul fizic, însă la nivelul câmpului şi la nivelul spiritual, trebuie să se păstreze întotdeauna o atitudine şi la nivelul de smerenie, blândeţe, să manifeste iubire faţă de oameni şi să înţeleagă că orice neplăcere este cauzaţă de imperfecţiunea sa. Acest lucru îi curăţă karma, îl fereşte de boli şi îi ameliorează destinul. Când omul întreprinde o acţiune el îşi codează singur câmpul, definind astfel felul în care oamenii se vor purta cu el pe viitor(dacă a furat bani de la cineva, altcineva va fura apoi bani de la el, dacă a lovit pe cineva, va fi lovit etc.) Structurile câmpului fiecărui om conţine informaţia privind încălcarea legilor supreme de către strămoşi şi de către el însuşi în celelalte incarnări şi cu cât sunt mai grave încălcările, cu atât sunt mai fine nivelurile pe care acestea se instalează.
În 1991. S.N. Lazarev a descoperit că la nivel energo-informaţional, părinţii, copiii, nepoţii reprezintă un tot unitar. Psihicul, trăirile emoţionale şi comportamentul părinţilor influenţează psihicul, starea emoţională şi fizică a copiilor. Deci, modificând psihicul părinţilor, se poate modifica starea fizică a copiilor. Cercetările efectuate au arătat că principalul transmiţător al informaţiei este codul genetic, un rol important în acest sens îl au procesele energo-informative. Pornind de la acest fapt, se poate vorbi de un genotip al câmpurilor, mult mai cuprinzător decât cel fizic şi care transmite din generaţie în generaţie emoţiile, caracterul şi chiar concepţiile de viaţă. Părinţii le transmit copiilor o informaţie completă a comportamentului lor şi al strămoşilor lor. Această informaţie stă la baza formării destinului copilului, a corpului, a caracterului şi spiritului acestuia.
Familia, neamul, în general până la generaţia a patra se găseşte într-o deplină armonie la nivelul biocâmpurilor.Ne reglam singuri conturile pana la generatia a patra Dupa al patrulea nivel, omul se contopeste cu intreaga omenire si omenirea plateste  pentru greselile fiecarui individ Ca o concluzie aici,statul care nu se ingrijeste de sanatatea sufleteasca a cetatenilor si le permite sa ucida iubirea in sufletele lor , va fi pedepsit de catre un plan superior si nimic nu va putea sa-l salveze de la distrugere O altă descoperire a constat în înţelegerea faptului că emoţiile omului şi structurile de câmp sunt unul şi acelaşi lucru. Sentimentele omului se împart în două straturi: de suprafaţă care depind de corp şi de profunzime de care depinde nu numai corpul, ci şi psihicul şi destinul. La acest nivel emoţiile omului sunt una cu emoţiile copiilor, iar şi mai în profunzime, cu ale nepoţilor şi strănepoţilor. Cu cât este mai mare inerţia emoţiilor noastre, cu atât mai puternic îi influenţează pe urmaşi. Emoţiile de profunzime ale omului determină situaţiile viitoare, de aceea diijându-şi sentimentele de profunzime, se poate schimba atât pe sine, cât şi lumea înconjurătoare şi evenimentele din ea,in bine,in conditiile unei viziuni corecte asupra lumii.
În biocâmpul fiecărui om, chiar şi al celui mai bun, mai smerit şi mai etic, poate exista un program de distrugere. Acesta este greu de depistat prin mijloace obişnuite. El se dezvoltă şi ca un virus, ocupă structurile fine, deformând sufletul. Capacitatea energetică a sufletului este foarte mare. Comiţând o faptă reprobabilă, omul se poate simţi bine din punct de vedere fizic. Bolile pot începe după câţiva ani, însă destrămarea spirituală condamnă la boli mai ales pe copii şi nepoţi. Omul care a săvârşit o faptă reprobabilă nu simte şi nici nu înţelege acest lucru; odată declanşat, programul de distrugere evoluează în structura biocâmpului în mod autonom.
Răscumpărarea păcatelor prin afectarea sănătăţii copiilor pare absurdă din punct de vedere al individului, dar la nivelul câmpurilor nu există indivizi, ci idei, fiecare om fiind suma anumitor programe, iar mecanismul blocării funcţionează împotrivă ideilor şi programelor nocive. Copilul intensifică toate programele părinţilor, fiind nevoit să plătească un tribut greu (moştenind karma părinţilor). În timpul comunicării copilului cu părinţii, are loc o intensificare şi o activare, atât a programelor pozitive, cât şi a celor negative, ce i-au fost transmise de părinţi, în mod ereditar prin intermediul câmpurilor. Nu numai copiii moştenesc karma părinţilor ci şi părinţii suportă, la nivelul câmpurilor, consecinţele comportamentului şi ale faptelor copiilor(începând de la 8,5 ani), gândurile şi comportamentul copilului influenţează starea câmpurilor, adică spiritul, destinul şi sănătatea părinţilor.
Deci, problemele personale din viaţa omului – neplăcerile destinului, bolile fizice şi psihice, traumatismele, sunt rezultate de activităţii sistemului de autoreglare a câmpurilor, o blocare forţată a începutului destrămării structurilor spirituale, ale structurilor strategice de bază, responsabile de supravieţuirea omului şi a descendenţilor săi.Intoarcerea programelor negative se produce uneori intr-un ritm lent si nu intotdeauna asupra autorului ci, foarte des, asupra copiilor si rudelor
Cauzele care produc încălcarea armoniei dintre om si Univers şi, ca urmare, determină bolile, nefericirea, necazul şi suferinţele sunt în opinia autorului următoarele: supărarea, uciderea iubirii, vorbele şi gândurile rele, vampirismul(furtul energiei), contactul între lumea fină a morţilor şi lumea noastră fizică, gândul de sinucidere, hrana. Toate aceste cauze cu exemplificări concrete, fac obiectul cap.3/Cartea întâi – “Sistemul autoreglării câmpurilor.”
În capitolul IV al aceleiaşi cărţi, Lazarev susţine că la nivelul fin al câmpurilor, obiectele vii şi nevii au aceleaşi caracteristici şi ca urmare, orice gând negativ, orice trăire sau purtare, are un impact asupra obiectului neviu, putându-I provoca prejudicii. În interacţiunea structurilor informaţionale ale omului, cu structurile informaţionale ale obiectelor nevii, programele distrugerii pot trece de la om în câmpul obiectului neviu(de aceea operatorii din locurile de mare răspundere trebuie să fie oameni buni la suflet, să aibă o valoare negativă a indicatorului agresivităţii subconştiente, în caz contrar fără să dorească acest lucru, pot declanşa situaţii de avarie – aviatori, operatori centrale nucleare , etc). Când omul distruge prin trăirile sale emoţionale structura câmpului unui obiect, asupra lui se îndreaptă un atac de răspuns. Structura câmpului unui obiect neviu este la fel de autonomă ca şi structura câmpului unui obiect viu. Obiectul neviu poate acţiona în mod activ asupra fiinţei vii şi să facă schimb de informaţii cu aceasta. Orice trăire negativă faţă de un obiect poate determina deformarea structurilor omului. Oamenii cu karma negativă influenţează în rău aparatura şi maşinile (în prezenţa lor, tot timpul acestea se strică).
Cercetările lui Lazarev arată că din 1987, datorită puternicilor schimbări negative în structurile informaţional-energetice ale Pamântului, a început cumularea şi activarea programelor de distrugere, şi acum orice gând şi trăire negativă se intensifică. La nivelul câmpului are loc o separare în două tabere a celor ce tind către iubire, către bine şi a celor la care are loc o destrămare accelerată a spiritului, datorită saturării structurilor biocâmpurilor proprii cu programe negative.
“Universul este holografic şi unitar în structura sa. Chiar şi cea mai mică parte a acestuia conţine în structura sa unitatea. Deci fiecare dintre noi, prin comportament, gânduri şi sentimente, putem  distruge lumea înconjurătoare, dar o şi putem salva. Şi poate că nu trebuie să aşteptăm ultimul moment, pentru a începe a ne ruga şi a ne schimba” (Cartea a unsprezecea – “Sfârşitul dialogului”).

Structura informaţională stabilă, numită OM 
            Omul este alcătuit dintr-un înveliş fizic(corp, trup – clădit din substanţele lumii fizice) şi unul bioenergetic(câmp informaţional-energetic) invizibil pentru cei mai mulţi oameni.
Biocâmpul OMULUI ocupă întregul Univers, în sus şi în jos, faţă de limitele corpului fizic, biocâmpul se prelungeşte la infinit.Omul,in sensul deplin al cuvantului este reprezentat de biocamp(95-98%),iar invelisul fizic este o parte infima(3-5%).In pofida acestei realitati evidente,acum , omul se preocupa mai mult de trup decat de suflet
Densitatea straturilor câmpului şi informaţia cuprinsă în ele sunt diferite. Stratul cel mai dens din punct de vedere energetic conţine informaţia privind starea fizică a corpului, a organelor acestuia şi se foloseşte pentru diagnosticul medical.
Structurile karmice se găsesc în straturile mai fine şi au o înlantuire ierarhică foarte complicată: în straturile cele mai apropiate, se păstrează informaţia privind faptele, emoţiile, sentimentele şi gândurile omului pe care el le-a trăit în această viaţă; straturile mai profunde conţin structuri ale karmei familiale – informaţia legată de rudele apropiate pe linie paternă şi maternă şi de copii; karma personală a omului, comportamentul său în încarnările anterioare (aspect pe care, după părerea autorului, ştiinţa va trebui să-l recunoască în curând), sunt dispuse la un nivel mai fin.
Structurile karmice cunoscute astăzi(urmare a cercetării bioenergetice), pot fi împărţite în două grupe: strategice şi tactice. De starea structurilor strategice depinde viitorul omului şi a descendenţilor săi şi ca urmare orice încercare de folosire incorectă sau distrugerea lor, duce la cuplarea sistemului de protecţie a acestora prin autoreglarea sistemului câmpurilor    manifestându-se adesea prin maladii grave. Principalii parametric strategici sunt : spiritualitatea, sufletul şi rezerva de iubire .
Spirit înseamnă: aptitudini, intelect, scopuri, principii, voinţă(aspectul ce ţine de logică) şi se întinde în spaţiu. Spiritul omului tinde către Dumnezeu.
Sufletul este mai subtil şi mai amplu decât spiritul şi se întinde în timp. Pentru că materia şi spaţiul sunt funcţii ale timpului, componente ale acestuia, atunci corpul şi spiritul, de asemeni sunt părţi ale sufletului. Deci sufletul dă naştere spiritului, pentru că omul înseamnă în primul rând sentimente.  Sufletul cuprinde: relaţii interumane, idealuri, etică, moralitate, iubire pentru lume şi oameni. La nivel spiritual oamenii nu diferă între ei, alcătuiesc un tot unitar, doar învelişurile fizice sunt diferite. La nivelul sufletului oamenii sunt şi asemănători şi diferiţi. Sufletul tinde şi către Dumnezeu şi către Pământ şi de aceea principala regulă pentru el este corelarea tendinţelor către telluric şi către divin. Regula principală a igienei spirituale şi a existenţei normale a biocâmpurilor umane, o constituie rezerva de iubire, căci iubirea este manifestarea cea mai înaltă a unităţii, a armoniei lumii. Nivelul rezervei de iubire este determinat de etica, moralitatea şi bunătatea omului.
Structurile tactice au un volum cu mult mai mic şi modificarea lor se produce mult mai rapid. Între parametrii structurilor tactice, nivelul agresivităţii conştiente sau inconştiente, are o importanţă foarte mare. Agresiunea conştientă o simţim imediat şi reacţionăm faţă de ea. Pericolul agresiunii subconştiente constă în imposibilitatea de a o controla la nivel fizic. Câmpul reacţionează momentan la agresiunea subconştientă prin agresiune şi în prezent, în condiţiile creşterii puterii de influenţare, suntem participanţi la confruntări nevăzute, fără să ştim de ele şi culegând doar consecinţele lor. Agresiunea subconştientă este un parametru în sistemul de parametri ai câmpului uman, care trebuie să aibă o valoare negativă şi cu cât este mai mare valoarea absolută, cu atât este mai bine. Este baza bunătăţii reale a omului şi a proprii protecţii faţă de o agresiune străină. Toţi parametrii câmpului uman sunt legaţi între ei, prin acţionarea oricăruia dintr ei, se modifică şi valorile celorlalţi. Corpul fizic al omului se întinde în spaţiu şi tinde către teluric, iar cel temporal, în timp. Comiţând unele fapte, ducând la îndeplinire gânduri şi trăiri emoţionale în planul fizic, omul îşi influenţează corpul său temporal, adică prin comportamentul său, prin trăirile sale el îşi influenţează propriul viitor. Concepţiile omului, emoţiile sale acţionează asupra corpului temporal mai puternic decât faptele fizice – în aceasta constă mecanismul karmei (care în viziunea lui Lazarev, reprezintă “ un mecanism de răsplătire a faptelor pământeşti”). Autorul susţine că există o karmă spirituală moştenită, una de familie, una socială şi una materială.
                  

                        Iubirea Divină
            Dumnezeu a creat universul.Dumnezeu este iubire.Principala lege din univers este IUBIREA PENTRU DUMNEZEU.Iubirea ca forma de unitate absoluta isi are sursa in Creatorul tuturor lucrurilor.
Cel mai amplu program din Univers il reprezinta unirea cu Dumnezeu prin iubire.Dumnezeu este cauza,iar Universul in evolutie,efectul.
Toata energia Universului provine din iubire si vine de la Creator.Iubirea daruieste energie,determina dezvoltarea si progresul tuturor lucrurilor din Univers.
După cum s-a arătat anterior, omul este o entitate dialectică care constă în două categorii: materia (corpul) şi biocâmpul. Materia tinde spre o continuă diferenţiere(individualizarea şi perfecţionarea formei), iar biocâmpul tinde către unitate. Pentru dezvoltarea oricărui obiect din Univers este necesară susţinerea stabilităţii componentei informaţionale. care se ascunde  in sentimentul iubirii Acest lucru e imposibil fără  concentrarea pe cauza primară pe care o numim Dumnezeu. Sufletul doreşte în permanenţă să se unească cu Dumnezeu – condiţia supravieţuirii sale. Nivelul suprem al comuniunii îl reprezintă iubirea .Condiţia şi modul de existenţă al sufletului îl reprezintă iubirea pentru Dumnezeu. Întrucât trupul este lepădat periodic, ca îmbrăcămintea şi importanţa lui este mult mai mică decât cea a sufletului, primul sentiment de iubire trebuie dat lui Dumnezeu şi nu Pământului. Când sufletul se lipeşte prea mult de Pămânr, iubirea lui pentru Dumnezeu poate fi insuficientă, ea se destramă şi moare.
Sentimentul iubirii este principala sursa informationala pentru toate fiintele din Univers, despre toate procesele care au loc in Univers.Principalele programe informationale ale omului sunt stocate in primul rand in structurile lui de camp si apoi dupa aceea  in structurile lui fizice. Intreruperea contactului  cu procesele informationale din Univers, duce la boala si moarte
Nu putem exista fara un schimb energetic si fara un contact energetic fin cu intregul Univers
Pentru ca omul sa-si mentina propriul statut de fiinta umana,e necesar sa i se repete cat mai des ca el este om doar in exterior,pe cand sufletul lui este Divin,iar acest Divin este alcatuit din iubire eterna.
Precum albina aduna miere,astfel si omul se naste pentru a acumula in suflet acest sentiment.
Deci modalitatea de existenţă a omului este iubirea. Iubirea aprinsă în conştiinţa noastră trece în suflet, pătrunzând tot mai adânc şi mai adânc, dăinuind veşnic. Singurul lucru care nu se poate distruge este sentimentul iubirii. El ne uneşte cu Dumnezeu şi este nemuritor. Deci, principalul mod de cunoaştere a lui Dumnezeu este în primul rând, calea iubirii, adică iubirea faţă de Dumnezeu pe care îl păstrăm în noi, iubirea faţă de Dumnezeu pe care îl vedem în fiecare manifestare umană, iubirea faţă de Dumnezeu pe care noi îl vedem în fiecare părticică a lumii înconjurătoare. Daca Dumnezeu este omniprezent, nu este evident ca El exista in toate lucrurile? Deci trebuie sa-L cautam in spatele tuturor voalurilor Sale. Pentru cel care il iubeste pe Dumnezeu, toate elementele creatiei nu sunt decat o reamintire permanenta a prezentei Sale. "Reamintiti-va, in primul rand" - spune Isus - "ca imparatia lui Dumnezeu este in voi". (Luca, 17, 21)
În practică, iubirea pentru Dumnezeu este iubirea care nu poate fi influenţată de nimic: bani, situaţie familială, situaţie socială, lipsa de talente, moralitate etc; cu cât este mai independent sentimentul iubirii din sufletul omului în raport cu necazurile, supărările şi nenorocirile vieţii, cu atât mai aproape este el de Dumnezeu. Omul trebuie să înţeleagă, dar să şi simtă că iubirea pentru Dumnezeu e deasupra oricăror valori omeneşti.
Cel mai mare păcat în lume este negarea iubirii divine. Omul renunţă la acesta când pentru el există alte lucruri mai importante, iar Iisus Hristos ne demonstreză că nu există asemenea plăceri care să ne determine să renunţăm la iubirea către Dumnezeu. Nu numai că a vorbit despre aceste lucruri, dar le-a şi confirmat prin purtarea sa.
Să ne amintim numai cum începe rugăciunea “Tatăl nostru care ne-a fost dată de către EL. Primul impuls este dragostea către Dumnezeu – “Sfinţească-se numele Tău”, iar al doilea impuls este acceptarea voinţei Divine – “Facă-se voia Ta”.
Dacă analizăm cu atenţie bazele fiecărei religii, vom observa peste tot acelaşi lucru – iubire pentru Creator şi unitate cu acesta precum şi acceptarea dorinţei Acestuia, comportamentul Divin în orice acţiune, dragoste pentru toţi oamenii, ca parte a planului Divin. “La început a fost cuvântul” se supune în Biblie. Şi acest cuvânt a fost iubire.  
Perceperea iubirii de Dumnezeu este un proces complicat şi îndelungat care decurge foarte greu, se dezvoltă şi se perfecţionează. Capacitatea de a iubi se câştigă de-a lungul anilor, a deceniilor sau a întregii vieţi. Trebuie să ne pregătim din timp pentru a fi supuşi încercării dacă suntem capabili să iubim. Şi pentru a învăţa să iubim este necesar să concentrăm periodic toată voinţa, dorinţele şi gândurile noastre, toată energia către iubirea pentru Creator, aşa cum se spune în Vechiul Testament, cum se repetă în cel Nou : “Iubeşte-l pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău”
De ce trebuie sa ocupe Dumnezeu locul cel mai insemnat in viata noastra? Fiindca daca nu-l cunoastem, nu putem avea cu adevarat pace sau nadejde El este Dumnezeu,nu noi El nu depinde de noi, dar noi trebuie sa depindem de El, fiindca ne-a creat cu nevoia de a-L avea in viata noastra Putem  incerca noi cat vrem sa ne simtim impliniti, fara El va fi in van
Toti am incercat sau incercam sa ne descurcam in viata fara Dumnezeu Biblia numeste aceasta fapta pacat Adevarata pace sufleteasca consta in impacarea cu Dumnezeu Sa ne gandim ca s-ar putea ca motivul esential pentru care traim sa fie sa luam o decizie, pentru sau impotriva lui Dumnezeu Daca asa stau lucrurile, atunci probabil ca este imposibil sa nu luam nici o decizie, cu alte cuvinte daca nu ii spunem Da, prin aceasta i-am spus Nu S-ar  purea ca o parte a Naturii Sale iubitoare , sa fie aceea de a le permite oamenilor sa aiba vointa libera Dumnezeu nu ne-a creat roboti In consecinta , in lume exista rau,suferinta si durere, datorita alegerilor pe care noi le facem Numai Dumnezeu este cu adevarat bun(Luca 18,19)  Problemele din lume vorbesc in mod negativ despre caracterul nostru, nu despre caracterul lui Dumnezeu
De indata ce omul isi face un tel si un sens al vietii din orice in afara de Dumnezeu , in suflet scade iubirea,apare agresivitatea care duce in final la nenorociri ,boala si moarte Atitudinea noastra fata de Dumnezeu este arbitrul principal ce decide daca suntem fericiti sau nu
Cum determinam starea in care sufletul a inceput sa iubeasca ceva mai mult decat pe Dumnezeu?: cand omul face din ceva un tel si fericire suprema;se teme, ii pare rau, manifesta pretentii, pune conditii;manifesta suparare, ura,blamare , dispret.
"Acela care nu a lucrat pentru a-si stapani natura inferioara nu poate pretinde ca stie ce este iubirea, nu il iubeste nici pe Dumnezeu, nici pe oameni
Adevarata iubire priveste totalitatea fiintei si numai cel care lucreaza pentru a-si dezvolta armonios intelectul, inima si vointa, poate cunoaste iubirea, o poate simti,o poate trai si darui Adevarata iubire este o stare de constiinta, cea mai inalta ce o poate atinge o fiinta umana. Este constiinta divina in implinirea sa" (Omraam Mikhael Aivanhov-Despre iubire)
Omul este , in primul rand, o fiinta vie,iar valorile oricarei fiinte vii se reduc la trei instincte: 1. aparitiei si mentinerii vietii 2. perpetuarii vietii( e legat de respiratie, hrana,sex;sta la baza familiei, a iubirii omenesti si a relatiilor3.instinctul conducerii In masura in care omul coplesit de toate trei instinctele isi pastreaza iubirea fata de Dumnezeu, in aceeasi masura, razbatand prin animal si uman, incepe sa iasa la iveala Divinul
 A-l simţi pe Dumnezeu în suflet înseamnă iubire fără pretenţii, fără condiţii şi fără cerinţe. Dumnezeu nu poate fi manevrat şi propria iubire, de asemeni aceasta este una din condiţiile păstrării sănătăţii. De obicei, omul este capabil de o astfel de iubire, doar înaintea morţii. 
            Agresivitatea sufletului. Purificarea sufletului prin neplaceri,necazuri ,boli,traumatisme.
Oamenii sunt structuri afective, adica nutresc emotii,sentimente,dispozitii afective,afecte sau pasiuni fata de fiinte,lucruri,evenimente sau informatii din lumea exterioara, cat si fata de anumite insusiri sau fapte proprii In viziunea unor mistici, deasupra oricarui om se bat un inger si un demon pentru sufletul acestuia ; in realitate ,aceasta lupta  se duce in interiorul creierului nostru, intre afectele pozitive »ingeri » si cele negative(« demoni ») Functie de victoria uneia sau alteia din parti, omul traieste afecte afecte sublime9emotii pozitive, sentimente inalte, buna dispozitie) sau o continua tortura psihica generata de afectele negative

Emotiile  pot avea  caracter negativ sau pozitiv Emotiile negative-ura,spaima ,etc au un triplu efect negativ : afecteaza activitatea creierului prin ingustarea constiintei, determina afectarea altor organe(indeosebi, inima) si ne strica bunele relatii in familie sau societate Societatea de consum in care traim, interesata de profit imediat si cat mai mare, obtinut chiar si prin mijloace imorale sau ilegale, instiga la exarcebarea instinctelor primare si la producerea de emotii si afecte negative

Emotia este o structura de camp spatiala si ea determina toate evenimentele din acest spatiu Exista structuri de biocamp care depind de corp si exista  structuri mult mai subtile unde corpul depinde la randul lui de camp Subconstientul reprezinta emotiile  noastre de cea mai mare profunzime care reprezinta  totalitatea campurilor subtile(acolo  emotiile noastre si ale copiilor nostri formeaza un intreg Un om care nu se ingrijeste de sufletul sau nu poate avea un trup si spirit normale)

Universul reprezinta un organism unic. El este holografic in timp(orice intamplare minora contine in plan subtil istoria intregului Univers)  si spatiu(fiecare particica de spatiu contine informatia despre intregul Univers), orice actiune in plan subtil(subconstient , suflet) se rasfrange asupra urmasilor si a intregului Univers De ce ? Pentru ca in plan subtil Trecutul, Prezentul si Viitorul ,constituie un tot unitar Asa se explica  caracterul holografic al Universului in timp si influenta oricarui eveniment asupra trecutului si viitorului La nivel de subconstient  suntem uniti cu Universul  Astfel, orice emoţie agresivă de lungă durată se va desfăşura în timp şi spaţiu ca un program de distrugere şi de nimicire a lumii  înconjurătore. Cu cât se menţine mai mult emoţia agresivă cu atât îi este mai mare amploarea în timp şi spaţiu şi cu atât mai sporită îi este densitatea informaţională. Ajungând la saturaţie, programul trece de la obiectul fizic la structura lui de câmp. Unitatea existentă la nivelul câmpului face ca programul de distrugere,adică emoţia agresivă îndreptată împotriva unei alte persoane, să se întoarcă cu 180º şi să înceapă să-şi distrugă propria sursă, cu alte cuvinte, supărarea îndelung dospită, ura, blamarea, dorinţa de răzbunare se transformă mai devreme sau mai târziu, într-un program de autodistrugere, într-o anihilare fizică, lentă sau rapidă.(urmare a actiunii sistemului autoreglarii campurilor)

Agresivitatea exagerată deformează biocâmpul omului(de ex ,ura,gelozia ,invidia, deformeaza biocampul in zona capului, iar jignirea , in zona pieptului) şi în consecinţă scade imunitatea organismului, pentru că sistemul imunitar este legat de energetica organismului şi depinde de aceasta. La baza maladiei sta scaderea imunitatii, inclusiv cancerul fiind provocat de tulburari ale sistemului imunitar În biocâmp (structurile spirituale) se găsesc sistemele de apărare ale omului împotriva nenorocirilor Deci agresivitatea mutileaza sufletul, iar sufletul bolnav da nastere unui trup bolnav In acest sens,iata ce scrie intr-un text din Platon care citeaza un tamaduitor dac „Nu se cade sa incercam a vindeca trupul fara sa vedem de suflet. Toate RELELE si BUNURILE trupului omului pornesc indeobste de la SUFLET, care inraureste asupra trupului precum mintea  inraureste asupra vederii

Prin urmare , intai de toate si mai presus de orice,trebuie sa ingrijim de suflet ,daca vrem sa fie in buna stare mintea si trupul intreg”

Cu alte cuvinte, sanatatea depinde de o stare subiectiva de bine interior

Orice celula a organismului nostru, pentru existenta ei deplina, trebuie nu numai sa functioneze neancetat, dar sa si respecte regulile unitatii cu intreg organismul Omul e o celula a lumii Sarcina lui este nu numai de a-si indeplini functiile fizice, dar sa si tinda neancetat spre contactul si unitatea cu Universul, spre iubirea fata de Dumnezeu Contactul nostru cu Dumnezeu este dat nu numai prin dorinta si credinta, dar si prin puritatea trupului si a sufletului Toti avem contact cu Universul, insa gradul acestuia este divers, cu cat  omul este mai pur, cu atat este mai mare contactul(mai sanatos si fericit)

Agresivitatea apare atunci cand omul(sufletul) se ataseaza  si depinde de anumite valori umane  ,adica  acestea sunt prioritare iubirii divine Atunci cand persista prea mult, emotiile agresive incep sa distruga sentimentul iubirii si astfel se produce o intrerupere a contactului cu procesele informationale din Univers, ceea ce duce la boala si moarte

În Univers există materie, spaţiu şi timp. Corespunzător materiei există valori pământeşti, corespunzător spaţiului există valori spirituale, corespunzător timpului există iubirea pentru oameni şi pentru lumea înconjurătoare (a treia verigă a valorilor spirituale, prin care se realizează contactul cu viitorul).


 Valorile pamantesti(materiale)


 Zbuciumul din timpul vieţii omului pentru acumularea valorilor(bunurilor) materiale, păstrarea şi mai ales neputinţa de a accepta pierderea lor, ca dovadă a cramponării de aceste valori, este periculos. Ataşamentul prea puternic faţă de valorile telurice, dorinţa de a face din acestea ţelul şi sensul vieţii, duc la acumularea de agresivitate. Apar regretele, frica, invidia, supărarea, refuzul de a mai trăi. Cu cât mai puternic se manifestă agresivitatea, cu atât mai mult se exprimă ataşamentul omului şi cu atât mai puţin i se va permite să aibă acele lucruri, de dragul cărora  distruge iubirea din suflet.Iubirea genereaza materia, spatiul si timpul, ca urmare agresiunea fata de IUBIRE, este si o agresiune fata de materie , spatiu si timp si astfel incep sa se distruga lucrurile de care depindem si pentru care ne rugam

Exemple:daca omul face un tel din hrana, copii lui se vor naste cersetori spre a-si purifica sufletele.; daca a-ti furat de la cineva bani, altcineva va fura apoi de la dvs; daca a-ti lovit pe cineva , veti fi lovit Daca omul se ataseaza de ceva, el pierde acel lucru Toate lucrurile in numele carora, noi distrugem iubirea , urmeaza sa ne fie luate Oamenii atasati de valorile materiale ,sunt lipsiti de principii, josnici, zgarciti, cu caracter carpanos


Valorile spirituale


Valorile spirituale sunt clasificate de autor în 3 nivele. Primul nivel – relaţiile cu persoanele apropriate, al doilea – aptitudinile, intelectul, cu alte cuvinte, perfecţiunea. La baza relaţiilor spirituale, a intelectului şi a aptitudinilor se situează nivelul unor valori mult mai subtile şi anume : spiritualitatea, moralitatea, nobleţea, idealurile, principiile, obiectivele, visurile şi speranţele. Prin toate aceste noţiuni, omul realizează contactul cu viitorul. Al treilea nivel – destinul fericit, dorinţele, voinţa şi viaţa însăşi. Ataşarea de relaţii generează susceptibilitatea exagerată, gelozia, suspiciunea sau refuzul de a mai trăi, atunci când se produc rupturi, certuri şi trădări. Ataşarea de aptitudini şi intelect, duce fie la un eşec absolut în întreprinderi, ghinioane şi înşelăciuni în serie, fie în caz de noroc şi succes, la slăbirea memoriei, diminuarea capacităţilor. Ataşarea prea puternică de viitor duce la “închiderea” acestuia şi atunci omul are de înfruntat boli grave – cancer, diabet, scleroza multiplă, sterilitatea sau chiar moartea. Deci, spiritualitatea este o nenorocire mai mare dacă e transformată în ţel şi sens al vieţii.  Exemple :daca parintii isi fac un tel din spiritualitate, copiii se vor naste fara spirit ori vor respinge spiritualitatea, nu vor dori sa-si dezvolte intelectul, capacitatile,etica ; daca omul face un tel din iubirea pentru oameni si-i dispretuieste pe cei care i-au inselat increderea, Dumnezeu ii va priva pe copiii sai de iubirea pentru oameni   In sufletul  lor isi va face salasul , diavolul Sau ei insisi  vor respinge iubirea fata de oameni si vor deveni niste netrebnici si violatori Toti acestia prezinta atasament fata de iubirea pentru oameni ;daca ne facem tel fata de omul iubit,atunci forta si iubirea  le rapim de la acesta Asa , mamele iubindu-si nebuneste copiii, inconstient le fura sanatatea si fericirea

Cancerul este boala intristarii In primul rand sunt predispuse la cancer, persoanele spiritualizate, pentru ca , autoflagelarea, regretarea trecutului, criticarea neajunsurilor, neacceptarea lumii inconjuratoare , se manifesta la ei mult mai pregnant

Valorile materiale si spirituale se pierd odata cu imbatranirea si moartea Dupa distrugerea invelisului fizic al omului, sentimentul iubirii continua sa existe Deci , dorinta de a face din acumularea valorilor materiale si spirituale, scopul suprem al vietii poarta in sine, de la bun inceput, premisele unor traume psihice si ale unui stres imposibil de depasit In concluzie, cel ce inabusa iubirea din considerente materiale sau din cauza principiilor si idealurilor, subordonand formele strategice de cunoastere a lumii celor tactice,mai devreme sau mai tarziu, el va esua Cu cat daruim mai multa iubire, fara a cere ceva in schimb, cu atat depindem mai putin de valori si de lumea inconjuratoare


Agresiunea faţă de timp(cea mai puternică, cea mai periculoasă în exterior) – neacceptarea trecutului, naşte ură, condamnare, regret şi dorinţa de a încălca în picioare iubirea; neacceptarea prezentului(cea mai slabă lăuntric, dar periculoasă pentru urmaşi)- naşte supărare, nemulţumire de cei apropriaţi, de sine şi de destin şi dorinţa de a înfrânge sau opri sentimentul iubirii; neacceptarea viitorului(cea mai profundă şi mai periculoasă agresiune ce acţionează imperceptibl) - naşte frica, incertitudini, depresii, lipsa dorinţei de a trăi şi încercarea de a dirija iubirea.

Tot ce fac acum se reflecta imediat in oglinda  viitorului iar straturile karmice se scurg  lin si se materializeaza in prezent Tot ce am facut in trecut se intoarce  la mine din viitor

Nu trebuie regretat trecutul, fiindca regretandu-l omul incearca in mod subconstient sa-l schimbe, sa disloce ceea ce nu trebuie miscat din locul sau Acest lucru cere un consum mare necontrolat de energie Pentru  a stopa scurgerile de energie care pot avea urmari grave, organismul le blocheaza la nivel fizic, prin boala-urmare a deformarii structurilor campurilor bioenergetice Teama de viitor, ingrijorarea sporita, sunt sentimente agresive instantanee cu o crestere mare De aceea , una din conditiile principale pentru depasirea stresului, consta intr-o atitudine corecta din punct de vedere emotional, fata de lumea inconjuratoare, fata de evenimentele trecutului si ale viitorului

Fiecare dintre emotiile noastre contine o reactie la evenimentele trecutului, prezentului si viitorului De aceea , sentimentele care tin de nivelurile profunde  ne influenteaza deopotriva trecutul si viitorul( reamintim, in virtutea faptului ca la nivel subtil ,trecutul ,prezentul si viitorul  constituie un tot unitar) La schimbarea omului in profunzime (sub aspectul acceptarii iubirii divine mai presus ca orice),se schimba trecutul ,prezentul si viitorul Aceasta schimbare , purifica karma urmasilor, dar si a stramosilor

Autorul, în cartea a şaptea “Transcenderea fericirii”  reduce valorile umane la 2 noţiuni: dorinţă şi voinţă, ca apoi în final, în ultima carte, acestea să fie definite prin gelozie şi mândrie, cu echivalent in Biblie ,pacatul Evei si pacatul diavolului Gelozia este legata de viitor-idealuri,echitate, dorinta si sperante supreme  si se manifesta sub forma invidiei, lacomiei, nepriceperii de a accepta ruperea relatiilor, durerii pricinuite de o persoana apropiata Trufia  are legatura cu soarta, legata de,vointa, aptitudini, conducere si experienta trecutului  si se manifesta prin nepriceperea de a accepta loviturile destinului, insuccesele,condamnarea altora,sentimentul superioritatii,, tendinta de a umili pe cineva, razbunarea Parametrii trufiei sunt: 1.banii 2.destinul fericit 3. aptitudinile si intelectul 4. principiile si idealurile Persoanele mandre tind sa umileasca, de aceea sufera adesea de traume,pierderea mainilor sau picioarelor Daca o persoana este mandra si geloasa in acelasi timp, va suferi de mult mai multe probleme Analizati-va caracterul si veti trage concluzia despre sanatatea dumneavoastra

Când sufletul omului se ataşează exagerat de valorile umane, se declanşează mecanismul karmei ce funcţionează cu virtuozitate. Pentru purificarea sufletului, la început vin neplăcerile, ca o demolare a fericirii stabile pământeşti. ( trebuie acceptata inechitatea si murdaria pamanteasca drept purificare a sufletului) Dacă acest lucru este insuficient, trebuie să se destrame, să se piardă, acel ceva de care s-a ataşat sufletul. Dacă acest lucru nu este de folos, intră în acţiune traumatismele, bolile, nenorocirile. Dacă nici acest lucru nu ajută, atunci se dărâmă trupul şi vine moartea ca o purificare a spiritului. Moartea nu purifică sufletul până la capăt. Sufletul se purifică printr-o aspiraţie permanentă către Dumnezeu. Oricând şi oriunde este vorba doar de ajutor. Dumnezeu nu pedepseşte niciodată. Multe din ce i se întâmplă omului i se par o pedeapsă, pentru că în viaţă se conduce doar după logica umană. Boala, necazul sunt semne care arată că modelul lumii înconjurătoare creat de om, nu mai corespunde realităţii. Cea mai usoara purificare vine prin intermediul oamenilor, ea umileste sufletul si spiritul si este cea mai neplacuta si mai dureroasa. Mult mai dura este  purificarea prin intermediul bolilor. Sufletul sufera mai putin, insa trupul incepe sa se dezintegreze. Daca nu putem accepta  purificarea fata de Dumnezeu prin oameni, ni se dau bolile. Daca nu acceptam bolile ni se da moartea

Viitoarea tumoare,ca de altfel orice alta afectiune,se formeaza mai intai la nivelul campului.Afectiunea fizica nici nu exista, cu toate ca in regiunea respectiva incep deja sa apara dureri surde care pot reveni periodic in decursul mai multor ani Ele sunt ca niste semnale care ne avertizeaza ca ceva nu e in regula si daca in acest timp nu se produc schimbari launtrice, urmeaza sa se declanseze adevarata boala

Dacă sufletul omului este întinat, el nu se îmbolnăveşte pe loc şi nici nenorocirile nu-i vin dintr-o dată. Afectiunea fizica nici nu exista,cu toate acestea in regiunea respectiva incep deja sa apara dureri surde,care pot reveni periodic,in decursul mai multor ani.

 Deci boala trebuie acceptata ca modalitate de purificare a sufletului Când apar “primele semne”, omul poate transformându-se pe sine, să modifice situaţia,impiedicand imbolnavirea.Omul, plăteşte pentru faptele sale astfel : pentru ce a făcut în vieţile precedente, pentru ce a făcut în viaţa aceasta, pentru ceea ce le-a transmis copiilor, nepoţilor, strănepoţilor şi urmaşilor săi îndepărtaţi

Cu privire la cauza bolilor,  din perceptie spirituala,misticul german,Jakob Kolber,scrie in „Marea Evanghelie a lui Ioan” (xi/35)

Domnul: „Eu nu voi lăsa foametea, sărăcia şi toate nenorocirile să cadă asupra oamenilor decât atunci când aceştia îşi vor întoarce complet fata de la Mine, transformându-se în adoratori ai idolilor întunericului şi căutând numai plăcerile personale, lipsite de conţinut spiritual. Căci foametea şi sărăcia îi vor forţa pe oameni să se gândească la cauzele care au provocat toate aceste suferinţe, ascuţindu-le mintea. Astfel, din rândul naţiunilor se vor naşte oameni înţelepţi şi sensibili care le vor deschide semenilor lor ochii, arătându-le adevărata cauză a suferinţei lor! Dacă oamenii nu şi-ar mai întoarce niciodată fata de la Dumnezeu, ei nu ar mai suferi de boli şi de sărăcie. Astfel, dacă voi şi descendenţii voştri vă veţi păstra întotdeauna credinţa, acţionândîn acord cu învăţăturile Mele, nu veţi avea niciodată de suferit, iar bolile trupului nu vă vor slăbi niciodată sufletul, umplându-l de teamă. De altfel, bolile trupului nu sunt niciodată altceva decât consecinţele âmare ale neascultării poruncilor pe care vi le-am dat şi pe care vi le-am explicat cu atâta claritate. Cel care urmăreşte să respecte încă din tinereţe aceste porunci va atinge o vârstă înaintată şi nu va avea niciodată nevoie de doctor; iar urmaşii săi nu vor trebui să sufere din cauza păcatelor părinţilor lor. In schimb, oamenii care se rătăcesc de la ordinea Mea vor experimentă foarte curând cele mai cumplite boli fizice şi vor fi nevoiţi astfel să înveţe care sunt consecinţele dispreţului lor faţă de poruncile divine.



Dacă doreşte ca utilajul pe care l-a cumpărat să funcţioneze multă vreme corect, cumpărătorul trebuie să respecte indicaţiile pe care i le-a oferit şi pe care i le-a demonstrat fabricantul atunci când a cumpărat utilajul. Dacă după o vreme, din indolentă sau din nechibzuinţă, cumpărătorul renunţă să mai respecte indicaţiile de folosinţă, iar utilajul se strică, el nu îl poate condamna pe fabricant, ci numai pe sine însuşi. Dumnezeu este marele Inginer al trupului uman, pe care I-a conceput ca pe o maşinărie sofisticată, care să le fie de folos oamenilor. Dacă sufletul se foloseşte de această maşinărie animată respectând indicaţiile clare oferite lui de Dumnezeu prin poruncile Sale, corpul fizic îşi va păstra de-a pururi starea de sănătate. Dacă sufletul devine însă leneş şi senzual, refuzând să mai asculte indicaţiile Inginerului etern, el nu îl poate condamna pe Acesta atunci când maşinăria se strică"

Cauzele care produc incalcarea armoniei dintre om si Univers si ca urmare, determina bolile,nefericirea, necazul si suferintele sunt :1.Supararea 2.Uciderea iubirii(renuntarea la iubirea pentru apropiati; pretentii fata de parinti; nemultumirea fata de destinul propriu, regretarea trecutului si frica de viitor)



. In  cărţile sale,Lazarev, exemplifică concret pe baza rezultatelor concrete obtinute prin cercetarile sale si in urma solutionarii sutelor de cazuri, tipurile de boli în funcţie de sentimentul(emoţia) negativ dezvoltat de om.(articolul urmator-06.05)) Boala i se dă omului pentru ceea ce a săvârşit şi pentru a preveni anumite evenimente. Boala blochează agresivitatea subconştientă. La nivelul subconştientului toţi oamenii sunt egali şi omorând pe unul îi omori pe toţi. Dupa toate probabilitatile,energia negativa a omeniri,unindu-se intr-un punct,poate deveni un pericol fundamental pentru planeta noastra.Bolile, traumatismele, nenorocirile, moartea stopează această agresivitate. Cancerul, spre exemplu, autorul o consideră o boală a sufletului şi nu a trupului şi trebuie vindecat sufletul. Cancerul este medicamentul pentru salvarea sufletului. Multe boli incurabile nu pot fi tratate de medici, deoarece cauza nu ţine de bolnav, ci de copiii şi nepoţii lui, de aceea trebuie tratat sufletul copiilor şi nepoţilor, al oamenilor apropriaţi şi apoi sufletul său. Dificultatea tratării unui bolnav de cancer constă în aceea că adeseori omul se îmbolnăveşte pentru salvarea copiilor şi nepoţilor săi. Când omul trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut, cauza bolii se află în el şi medicina poate să îl ajute. Dacă plăteşte pentru ceea ce transmite urmaşilor săi, oricât s-ar trata, rezultatul va fi acelaşi. Cu cât sunt mai mari păcatele omului, cu atât îi este mai întinat sufletul şi sufletele urmaşilor săi şi cu atât mai mici sunt şansele de a-şi ajuta trupul. Medicina nu vindecă, ea îl ajută pe bolnav să-şi uşureze suferinţa, îi dă o amânare a problemelor sale pentru ca el să se poată purifica din punct de vedere spiritual. Terapia constă în cultivarea în suflet a iubirii, bunătăţii şi comuniunii cu Creatorul. Tendinţa medicinei spre o diagnosticare timpurie şi profilaxia bolilor este primul pas în direcţia spiritualităţii, pentru că la acest nivel informaţional încep cele mai multe boli. În lume se acumulează tot mai multe dovezi privind eficacitatea mai mare a influenţărilor spirituale faţă de cele medicale.

In final pentru o intelegere corecta, prezentam modul in care atasarea de o valoare umana( de ex,aspectul material) produce agresivitate  si care ar fi modalitatile de oprire a acesteia In cartea a doua „Karma pura „ se analizeaza cazul unui om atasat puternic de bani Acesta va manifesta : dispret fata de cei ce n-au bani; invidie fata de cei care au mai multi bani decat el; ura fata de cei care il fura(jefuiesc);reprosuri ca n-a fost capabil sa castige mai multi bani si asa sufletul sau va deveni din ce in ce mai agresiv In acest caz, pentru oprirea agresivitatii sunt 4 variante: 1.bunavointa(ajutarea altora, acte de caritate) 2.sa piarda banii sau sa fie pradat(daca nu uraste ,blameaza hotul inseamna ca se purifica) 3.boli,traumatisme, nenorociri 4. moarte Rezulta de aici un paradox-prin omul care il prada i se salveaza viata Stiinta de a contracara acest lucru din exterior si de a-l accepta total in interior este stiinta insanatosirii sufletului si deci a trupului in ultima instanta


                        Vindecarea totală a trupului şi sufletului prin acumularea iubirii de Dumnezeu



În primăvara anului 1991, Lazarev fiind depistat ca bolnav de cancer, împăcat cu gândul că are mici şanse de supravieţuire, pe patul de spital, reciteşte Biblia, renunţă la stările emoţionale legate de teluric şi procedează la purificarea sufletului prin rugăciune, pocăinţă şi revizuirea întregii vieţi. A fost calea (“minunea”) care l-a vindecat şi momentul din care, savantul, îşi va concentra întreaga energie pentru căutarea şi găsirea remediului unor boli considerate de către medici, incurabile.



Metoda sa de vindecare este bazata pe capacitatea  de a vedea structurile subtile legate de suflet Esenta descoperirii lui  a aparut dupa multi ani de cautari- a vazut structuri de camp primare  fata de relatia cu obiectul(desi stiinta afirma  categoric ca structura de camp este secundara) Deformarea structurilor de camp primordiale duce la imbolnavire, distrugerea destinului, a caracterului si a psihicului.  A inteles ca nu organul trebuie tratat si nici chiar intregul organism, trebuie tratat destinul omului, psihicul, caracterul si corpul acestuia Veriga principala in toate acestea s-a dovedit a fi caracterul si conceptia despre lume a omului Fara o conceptie corecta  nu se vor naste emotii corecte Emotiile incorecte duc la un comportament incorect iar apoi la distrugerea destinului, psihicului si sanatatii

O alta descoperire a constat in intelegerea faptului ca emotiile noastre si structura de camp sunt unul si acelasi lucru Sentimentele noastre se impart in doua straturi : de suprafata  care depind de corp  si de profunzime  de care depinde nu numai corpul, ci si psihicul si destinul Liniile denaturate ale destinului si sanatatii s-au dovedit a fi legate de emotiile agresive ale omului Iar emotiile  sunt la randul lor legate de caracter si de viziunea asupra lumii

Urmatoarea  descoperire a fost ca se poate trata dandu-i omului intelegerea corecta a omului Karma (destinul omului) inseamna caracterul omului, emotiile sale superficiale  si de la nivelul foarte  profund al interiorului, in cele din urma , conceptia lui despre lume Conceptia incorecta despre lume  poate duce  la cele mai grave boli( dupa cum s-a aratat si pe blog, sistemul imunitar este legat de energetica organismului) Ce este conceptia ? Easte un mod de  a gandi,aprecieri si reactii la mediul inconjurator

Concluziile cercetarilor indelungate dar si a rezultatelor concrete in vindecarea a nenumarate cazuri , le-a expus in cartile din colectia amintita anterior ,fapt ce l-a facut celebru  si tot mai cautat in lume Abordam in continuare in sinteza , caile prin care metoda sa originala poate fi aplicata



                         Cai de urmat pentru intelegerea corecta a  lumii si obtinerii  implicit a sanatatii totale a trupului si sufletului                                                                                                                                                                                             1.Adoptarea sistemului de prioritati in viata, in armonie cu Universul

Traim intr-o societate care face din lucrurile materiale(trecatoare) idoli sau falsi Dumnezei, adica ne invata sa ne inchinam la bani,putere, implinire profesionala, statut social si sanatate trupeasca Perfectiunea pamanteasca a devenit pentru noi telul principal, iar sufletele noastre se intuneca si pierd iubirea Exista pericolul sa facem din starea noastra de sanatate fizica, principalul scop in viata, facand astfel din trupul nostru trecator un idol. Uitam ca principalul scop in viata este mantuirea sufletului, sau dobandirea implinirii vesnice, dare numai alaturi de Dumnezeu e posibila si in nici un caz dobandirea avutiilor lumesti care sunt trecatoare

Desigur ca in lumea aceasta e nevoie de bani si sanatate, statut social si profesional, insa nu e nevoie de aceste lucruri mai mult decat Dumnezeu Cand ai sanatate si bani poti ajuta pe saraci, pe bolnavi, poti fi o binecuvantare pentru cei din jur Lucrurile lumesti trebuie facute nu pentru a-ti satisface egoul, ci in scopul de a te apropia de Dumnezeu si a face voia Lui

Omul, 20% din energia sa sufletesca trebuie s-o utilizeze pentru sine si problemele sale pamantesti,iar restul de 80% s-o aloce in folosul comunitatii,prin aceasta manifestandu-si iubirea fata de Creator si creatia sa

Omul trebuie să înţeleagă  că toate sistemele de valori existente sunt mijloace pentru a-l iubi pe Dumnezeu. Din orice se face ţel în afară de Dumnezeu, se va transforma în opusul său. Fericirea supremă, desfătarea pentru om şi urmaşii săi trebuie să fie iubirea pentru Dumnezeu. Cu cât omul năzuieşte mai mult spre Dumnezeu şi iubire, cu atât mai puţine extremisme există în concepţia sa despre lume şi în comportament. El înţelege că atât materialul, cât şi spiritualul sunt necesare pentru evoluţia sa, fiind atent la ele, nu devine robul acestora. Iubirea de Dumnezeu oferă totul, dacă există în suflet într-o cantitate mare. Ea oferă orice bun material şi spiritual, dar numai atunci când ea devine mai presus de orice şi nu constituie un mijloc pentru a obţine bunuri umane. Valorile umane sunt o mare fericire când reprezintă mijloace de acumulare a iubirii de Dumnezeu, dar devin tragice când se transformă în ţel unic. În viaţa obişnuită(reală) iubirea pentru Dumnezeu, mai mare decât pentru altceva, se manifestă ca o iubire interioară faţă de lumea înconjurătoare, fără nici un fel de pretenţii faţă de aceasta. Fericirea supremă nu stă nici în teluric, nici în spiritual, ci în tranziţia de la unul la celălalt, în momentul joncţiunii interne a acestor două contrarii.

Dar intrucat scoala,facultatea familia si societatea in ansamblu, nu ne invata sa traim in armonie cu Universul, iar invataturile Bibliei nu mai reprezinta un interes pentru multi,aproape in mod inconstient fiecare dintre noi  ne trezim  atasati de valorile lumesti, in detrimentul  eforturilor de a ne apropia de Creatorul tuturor lucrurilor , pentru a trai sanatosi si fericiti

Aceasta este realitatea si nu e greu sa observam consecintele acestei atitudini, in toate relele lumii

Tocmai de aceea Lazarev ne propune o modalitate experimentata de inlaturare a atasamentelor exagerate fata de valorile materiale si spirituale, reduse la trufie si gelozie ,ce cuprinde doua stadii:
 Primul stadiu-"a invata sa nu omori dragostea"(a acumula iubirea in suflet) Aceasta nu se poate face daca n-ati oprit mecanismul de reprimare a iubirii. La inceput puteti sa va retraiti viata in gand, amintindu-va fiecare situatie concreta, pe cine si ce v-a suparat(jignit,tradat nedreptatit,ofensat, etc) , iertand tot
Trebuie sa intelegem ca oamenii care ne inconjoara nu sunt vinovati(totul e dat de Dumnezeu) si ca noi de asemenea nu suntem vinovati si ca dispretul fata de noi(soarta) si profunda nemultumire fata de sine constituie o agresiune fata de Dumnezeu In acest sens repetati acest antrenament mental"Eu sunt bun, la mine totul e bine.Doamne,faca-se voiaTa"
Trebuie avut in vedere insa ca aceasta perioada se parcurge greu. Daca la exterior vi se pare ca nu reprimati iubirea,asta nu inseamna ca si in adancul sufletului dvs se produce aceasta Nu va amagiti inainte de termen, continuati si lucrati asupra dvs
Urmeaza  al doilea stadiu, adica pastrarea iubirii indiferent de ce s-ar intampla Inchipuiti-va ceva ce este si poate fi cel mai scump pentru dvs, iar apoi inchipuiti-va ca l-ati pierdut si incercati din toate puterile sa pastrati iubirea pentru Dumnezeu, care nu numai ca nu trebuie sa se diminueze, ci trebuie sa se amplifice Pentru a intelege mai bine aceasta, cand va planificati ceva in detaliu, pentru sfarsit trebuie sa-ti inchipui un esc total al planului si trebuie repetat: "Doamne, faca-se voia Ta in toate" E nevoie ca in fiecare dimineata sa-ti inchipui jignirile si insuccesele posibile, atunci se va putea lucra asupra ta cu eficienta cand ele vor apare, iar o asemenea munca va fi de o suta de ori mai eficienta, decat efortul pe care-l depui dupa un timp de la producerea lor Si cand veti invata sa pastrati iubirea, indiferent ce s-ar intampla cu eul dvs uman, atunci treptat veti intelege  eul dvs divin
Si atunci cand realitatea eului dvs divin va intrece eul dvs uman, atunci dependenta de toate valorile umane va fi in sfarsit depasita Este indicat sa se lucreze mai mult pe partea de care omul este cel mai atasat(trufie, gelozie, idealuri) Anularea fondului general de apartenenta la omenesc duce la modificarea conceptiei despre lume
 Totodata aceata modalitate de inlaturare a atasamentelor fata de uman, se va corela si cu efectuarea rugaciunii,aspect ce se abordeaza in articolul urmator privitor la rugaciune
     2.Comportament emotional corect in si fata de diferite situatii



Vibratiile pe care le purtam in subconstient intreaga noastra viata, la care se adauga si cele din precedentele vieti, ne determina sanatatea si bunastarea su bolile si moartea Deseori omul se imbolnaveste si moare, pentru a nu ingadui mutilarea propriului suflet printr-o fapta care sa ucida viata si dragostea Ceea ce tu simti acum, mai tarziu va fi soarta ta. Daca vei pastra in suflet iubire, soarta ta va trai si se va dezvolta. Daca in sufletul tau vei tine suparare, condamnare si depresie, soarta ta se va imbolnavi si se va destrama

In mod obiectiv mostenim samburii unor stari negative prin natura umana, ce afecteaza iubirea din suflet Ceea ce trebuie facut este sa inlaturam defectele inascute(ura, frica, agresivitatea, pesimismul, negativismul, nervozitatea, lacomia etc, cu calitati de personalitate O modalitate de actiune in acest sens  gasim in cartea lui Pavel Corut-«  Secretele varstelor de aur »

În suflet omul trebuie să păstreze armonia cu lumea înconjurătoare, fiindcă sufletul reprezintă un câmp fin şi la nivelul acestuia, omul realizează comuniunea cu întreg Universul.

Daca in situatii dureroase de pierdere sau distrugere se pastreaza iubirea inseamna ca omul pastreaza armonia.

Educaţia omului trebuie să înceapă cu acceptarea oricărei situaţii ca fiind de la Dumnezeu(nu trebuie căutaţi vinovaţi). Căutarea vinovaţilor este o rezolvare superficială a problemei, este lupta cu efectul şi nu cu cauza, iar toată energia este consumată de agresivitate, nefiind deloc utilizată pentru schimbările personale. Pentru controlul oricărei situaţii, la exterior omul poate să se supere, să se certe, să dispere, dar emoţia agresivă să nu fie transferată în interior. Sufletul în interior trebuie să emane iubire, este o artă ce nu se deprinde dintr-o dată. Pentru stapanirea emotiilor profunde in scopul evitarii agresivitatii sufletului , iata cateva modalitati de actiune in unele situatii :

          -In situatii critice trebuie excluse :evaluarea situatiei, logica umana, propriul eu. In cele ce se intampla  trebuie intrevazuta actiune unei vointe supreme. Nici o nenorocire si nici o incercare nu sunt date pentru a zdrobi fiinta umana In orice intamplare se ascunde un graunte pozitiv care sa dezvolte palierele superioare ale eului nostru In situatii critice, in niciun caz sa nu te lasi cuprins de frica sau manie, caci vei rata. Teama de viitor inseamna necredinta in Dumnezeu Pentru Dumnezeu nu exista notiunea de pedeapsa. Exista doar incercari care ne ajuta sa ne  depasim pe noi insine pentru a fi mai aproape de Dumnezeu Situatiile critice sunt insotite  de un consum mare de energie si felul in care ne comportam in aceste situatii ne formeaza destinul Intreaga conceptie despre viata se condenseaza in emotie Protestul interior impotriva oricarei situatii este de fapt, impotriva destinului si a vointei Creatorului

          -Persoana iubita nu trebuie condamnata in nici un caz , oricum ar fi procedat ea fata de dumneavoastra Comportamentul ei nu se supune logicii, aprecierii, acesta este determinat de Dumnezeu si este orientat spre salvarea eului dumneavoastra Divin, nu exista pacate omenesti care sa nu poata fi iertate

          -In momentul supararii incetati , inauntrul dumneavoastra, de a va mai apara, teme, si compatimi. Uitati de toate si incercati sa resimtiti iubirea fata de Dumnezeu Sa nu te aperi emotional cand te supara cineva, adica niciodata sa nu raspunzi cu un repros sau cu suparare la suparare Sa nu invinuiesti, sa nu spui lucruri suparatoare, sa demonstrezi marinimie si sa faci complimente

          -Cand ajuti un om nu trebuie sa-i oferi prea multe incat sa devina dependent de noi, pentru ca i se atrofiaza motivatia In acest caz el asteapta de la noi tot ce-i trebuie si incepe sa ne urasca daca nu primeste ceva Ajutam un om cu o bucata de paine , nu si cu unt In Biblie scrie : « cand ajuti pe cineva , mana dreapta nu stie ce face stanga » ,adica ajutorul trebuie sa treaca neobservat Printr-un ajutor exagerat puteti distruge destinul unui om mai repede decat prin injosire si minciuna, iar daca distrugeti destinul altor oameni ,trebuie sa fie distrus si destinul dumneavoastra Nu trebuie sa toleram toate dorintele cuiva, sa ne ploconim, slugarnicim in fata persoanei adorate 

         -Daca ne chinuie emotiile copiilor, trebuie sa stim ca este vorba despre propriile noastre emotii Ele au patruns foarte adanc si din sufletul nostru au trecut in sufletul copiilor nostri Sunt emotiile noastre din tinerete, comportamentul nostru fata de parinti, prima dragoste ,emotiile inainte de conceperea copilului, din timpul graviditatii, etc Cu cat mai mult ne-am impovarat urmasii, cu atat mai activ va trebui sa lucram cu propria persoana

         -  La orice boala sau problema trebuie raspuns cu energie creatoare(pentru a se insanatosi organul bolnav are nevoie de energie).Energia emana din iubire divina,ca urmare,la orice necaz,boala,pierdere sau suparare,omul trebuie sa raspunda in mod reflex cu iubire.Supararea,condamnarea si cautarea celor vinovati inseamna blocarea energiei iubirii sau imposibilitatea de a ne schimba  Prima regula de vindecare consta in a invata ca in orice situatie dureroasa omul,sa pastreze iubirea fata de Dumnezeu,oricat de mult ar suferi trupul,spiritul si sufletul.

     -Nu  trebuie sa va  luptati cu destinul si sa dezarmati daca nu obtineti rezultatele scontate intr-o anumita activitate.Aceasta inseamna ca  poate nu sunteti destinat sa efectuati  acea activitate si nu trebuie sa excludeti  niciodata posibilitatea interventiei unei puteri superioare in munca depusa sau intr-o anumita situatie Deci, daca dorim sa primim ceva in viata , ne poate fi dat, insa mai intai in planuri superioare  se va decide daca avem sau nu dreptul la ceea ce dorim. Restul depinde doar de noi insine

         -Faţă de decesul celor apropiaţi, omul trebuie să manifeste o atitudine corectă. Moartea fiecărui om este determinată de sus, apoi de karma personală, caracterul şi soarta fiecărui om. Abia în al treilea rând ea e determinată de caracterul şi comportamentul altor oameni. Cu cât mai mult suferim şi nu acceptăm moartea omului apropriat, cu atât mai multe prejudicii îi aducem sufletului lui, îngreunând pătrunderea şi instalarea în lumea de dincolo de mormânt şi trecerea ulterioară prin alte lumi. Cu cât simţim mai mult vonţa divină în toate, cu atât mai mult înţelegem că fiecare om are o schemă de părăsire a Pământului, fapt care are loc după o logică proprie, şi cu atât mai uşor va fi să acceptăm plecarea omului iubit.



3.Logica umana si logica divina-mod corect de abordare


Noi suntem divini in sufletul nostru,dar avem un invelis uman si de aceea traim in spiritul unei logici duble-divina si umana  Omul trebuie să lucreze concomitent în cele  două regimuri logice distincte: logica divină şi logica umană, adică pe de o parte, să fie absolut iubitor şi să nu aibă nici o pretenţie, iar pe de altă parte, să fie aspru, când situaţia o cere. Logica umană este capacitatea de a-ţi apăra drepturile, cea divină este păstrarea iubirii şi a blândeţii. Scopul principal al oricărui om este să-şi păstreze în suflet iubirea şi blândeţea. De aceea, orice situaţie trebuie abordată la început din perspectiva logicii divine şi nu a celei umane, adică omul în primul rând să dea dovadă de iubire şi respect, abia după aceea să-şi înainteze pretenţiile. Este o logica umana:talentul hraneste si apara. Dar in logica divina numai IUBIREA hraneste si apara Cu cat e mai talentat omul,cu atat mai periculoasa este renuntarea acestuia la iubire

Potrivit logicii divine, sentimentele sunt primare iar situatiile concrete sunt secundare Ca atare , emotiile noastre profunde  determina evenimentele viitoare De aceea , dirijandu-ne sentimentele de profunzime, ne putem schimba pe noi insine, cat si lumea inconjuratoare si evenimentele din ea

Una dintre conditiile evolutiei este sa inveti sa pastrezi in suflet logica divina in momentul indeplinirii functiilor umane, adica orice am face, in suflet trebuie sa fie bucurie si iubire, iar atunci vom putea realiza orice lucru propus



4.Agresiunea fata de timp


 Omul trebuie să renunţe la agresiunea faţă de timp. Cercetările autorului au relevat că orice eveniment la nivelul fin se proiectează în viitor. Tot ce omul face acum se reflectă imediat în oglinda viitorului, iar straturile karmice se scurg lin şi se materializează în prezent. Tot ce a făcut omul în trecut se întoarce la el din viitor(la nivel fizic, exterior, timpul se scurge din trecut spre viitor, la nivel fin -  din viitor în trecut). Acţionând asupra trecutului, acţionăm asupra viitorului. Regretarea trecutului înseamnă neîncredere în Dumnezeu, pentru că orice întâmplare e trimisă de Creator. Trecutul nu trebuie regretat, în trecut nu există voinţă umană, există doar cea divină.Noi regretand ceea ce ni s-a intamplat nu banuim ca in subconstient vrem sa schimbam lucrurile in tot Universul si asa este clar ce va urma Dacă omul îşi blestemă trecutul îşi blestemă viitorul. Retrăind în gând trecutul cu un puternic sentiment de iubire şi comuniune cu Dumnezeu, omul îşi vindecă viitorul, renegând trecutul şi rupând legăturile cu el, omul se sinucide în existenţele sale viitoare, îşi ucide copiii. In trecut, Dumnezeu si iubire, in viitor Dumnezeu si iubire



5.Iertarea


 Cunoaşterea lui Dumnezeu începe cu iertarea ,adica pastrarea iubirii(Nu poţi cere iertare, dacă tu insuşi nu ai iertat). Dacă iartă, trebuie iertaţi toţi oamenii cu care omul a avut probleme. Până când nu se va ierta şi ultimul procent – nu se iartă 100 procente, dacă omul se agaţă cu un procent de omenesc, nu va străbate niciodată până la Divin. Retraiti-va  viata, vazand in toate logica divina   si iertati pe toti cei care v-au suparat,invidiat,jignit si in acelasi timp cereti lui Dumnezeu iertare pentru cei carora la randul dvs ,le-ati purtat aceleasi sentimente negative 
Trebuie sa intelegeti ca orice situatie din viata dvs., buna sau rea , este un mijloc de a acumula iubire pentru Dumnezeu si spiritul divin in sufletul dvs.                        De retinut ca spre deosebire de lumea fizica, in cea spirituala totul poate fi indreptat retroactiv si de aceea trebuia sa profitam de aceasta posibilitate , spre binele personal,al familiei si urmasilor nostri Ai reusit sa ierti, vei reusi sa pastrezi iubirea si sa supravietuiesti in pofida influentelor destabilizatoare care actioneaza la cea mai mare adancime Daca ai fost gelos, ai urat si ai dispretuit, agresivitatea si mai apoi programul de autodistrugere te ucid in mod automat, fara a banui macar, lucrul acesta A te adresa lui Dumnezeu, înseamnă acceptarea destrămării umanului în numenele Divinului, iertarea fiind disponibilitatea de a trece de la uman la divin. Mai concret, iertarea înseamnă acceptarea voinţei divine în ceea ce s-a întâmplat(vinovatul considerat de om este executantul voinţei divine); păstrarea iubirii faţă de cel care ne-a supărat şi, capacitatea omului de a se schimba pe sine însuşi,acesta fiind cel mai bun mijloc de a-ţi ajuta aproapele să se schimbe(de a educa pe alţii). Trebuie învăţat să-I iubim pe cei ce greşesc. Nu trebuie gândit şi vorbit rău despre oameni! Fiecare păcătos este un om nefericit, el nu trebuie condamnat, trebuie ajutat, chiar dacă am vrea să-l pedepsim.Capacitatea de a ierta este capacitatea de a vedea in toate vointa divina Iertarea este de fapt pregatirea pentru a merge catre Dumnezeu





6.Cainta si rugaciunea



Experimentele lui Lazarev au demonstrat ca toate metodele de influentare a sufletului uman-logice,extrasenzoriale, vrăjitoreşti, energetice, psihice(hipnoză, sugestionare), au un efect pozitiv de scurtă durată. “Murdăria” este aruncată asupra urmaşilor. Unicul lucru care nu are consecinţe negative, indiferent cât de adânc se pătrunde în suflet este căinţa şi rugăciunea. Esenţa căinţei constă în recunoaşterea inadmisibilităţii acţiunilor înfăptuite şi acceptarea ca prin iubirea către Dumnezeu, omul să se schimbe astfel încât acţiunile înfăptuite în trecut să devină imposibil în viitor. Când omul se adresează lui Dumnezeu trebuie să se decupleze de toate aşamentele, să uite de  interesele trupului, spiritului şi sufletului. Trebuie să-l intereseze doar iubirea, iar pentru a păstra această dezinteresare trebuie să-şi înfrâneze pentru un timp oarecare dorinţele spiritului( (enunţarea la televizor, izolare, să nu se irite, să nu judece etc), ale trupului(post) şi ale sufletului(abţinerea de la dorinţele sexuale, depăşirea fricii şi regretului, să nu se grăbească). Lui Dumnezeu, când omul se roagă cu cuvintele lui, trebuie să-i ceară ceea ce poate să-i dea numai El – iubirea; toate celelalte, omul trebuie să le dobândească singur. Dar, în cartea a unsprezecea, se reţine atenţia că, dacă nu e însoţită de schimbări reale, semnificaţia iertării păcatelor prin rugăciune, practic dispare. Trecutul, prezentul şi viitorul în plan subtil reprezintă un tot unitar, deci suferinţele înaintaşilor omului se află în adâncul sufletului acestuia şi în acest fel de el depinde ce se va întâmpla cu urmaşii săi.Esenta tuturor incercarilor nu consta in depasirea lor fizica,ci in mentinerea iubirii in suflet, iar rugaciunea ajuta in cazul acesta foarte mult In cuprinsul cartilor chiar sunt exemplificate o serie de formulari(rugaciuni) pentru purificare si echilibrare sufleteasca,care pot fi folosite concomitent cu demersul de inlaturare a atasamentelor  fata de sistemul fals de valori (vezi articolul din 06.05))                     Pentru armoninterioară a omului, în cartea a şasea “Trepte către Divinitate”, Lazarev prezintă o sugestie importantă în acest sens: Trei luni pe an se produce o accelerare a tuturor proceselor la nivel subtil şi creşte responsabilitatea omului pentru sentimente, gândurile şi comportamentul său – în prima jumătate a lunilor februarie, aprilie(foarte importantă), august. În această perioadă sunt recomandabile un efort maxim îndreptat spre propria armonizare şi o minimă orientare spre plăcerile omeneşti. Deci 6 luni pe an, omul se poate cufunda în plăceri, iar o jumătate de an se poate detaşa de ele. Din cele 6 luni de detaşare, 3 luni sunt caracterizate de o detaşare profundă, mai radicală: februarie, aprilie, august. Ianuarie, martie şi mai sunt luni cu un grad mediu de detaşare. Cufundarea în plăceri se produce în lunile iunie,iulie, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Două luni pe an – în martie şi aprilie, viitorul depinde de om şi activitatea serioasă a omului în această perioadă, poate aduce multe roade.



7.Educatia morala si religioasa a femeii


Educarea morală şi religioasă a femeii trebuie să constituie un obiectiv prioritar. Femeile care au probleme de familie, ele atrag nenorocirile prin starea lor interioara Daca reusesc sa se schimbe, situatia se va rezolva de la sine  In fiecare dintre noi este prezent atat principiul masculin cat si cel feminin. Dar pentru ca principiul feminin este primordial,starea launtrica a femeii determina in considerabila masura nu numai sanatatea si caracterul copiilor, ci si pe cele ale barbatului La nivelul subconştientului emoţiile mamei şi ale viitorilor copii formează un întreg. Astfel, subconştientul agresiv al mamei reprezintă sufletul agresiv al copilului care se va naşte.Iar agresivitatea interioara este deja boala, nefericire si moarte Este foarte importantă starea interioară a femeii înainte de naştere şi pe timpul gravidităţii.Iata de ce o atitudine incorecta fata de lume se rasfrange mai puternic asupra copiilor ei decat asupra ei insasi Mama modificându-şi starea sa de profunzime îşi poate feri copilul de bolile de acum şi de cele de viitor, îi poate îmbunătăţi caracterul şi soarta. Ca soţie, în planul subtil informaţional-energetic, femeia îl influenţează pe bărbat cu 60-70% şi ca urmare femeile ucid bărbaţii. Dacă femeia este mult prea ataşată de bărbat ea îl ucide prin frica de a-l pierde, gelozia(dacă o va înşela cu altă femeie), distrugându-i inconştient structura energetică şi afectându-i inima. Dacă femeia nu-şi respectă şi nu-şi iubeşte soţul, ea îl ucide în alt fel – condamnându-l, jignindu-l, având tot mai multe pretenţii. În acest caz dacă inima acestuia nu se va îmbolnăvi, se va îmbolnăvi alt organ. De aceea, educaţia corectă a femeii, orientarea ei spre Dumnezeu şi iubire asigură copiilor şi soţului sănătatea şi viaţa. Dar si dacă  bărbatul are o concepţie de viaţă incorectă, un sistem de valori necorespunzător, femeia foloseşte această informaţie, transformând-o în energie şi începe în mod voluntar sau involuntar să-şi distrugă bărbatul, datorită energiei necalitative primite de la acesta. Astfel, una din cauzele majore a bolilor de inimă din lume, a cancerului şi a diabetului o reprezintă nu atât ataşamentul şi agresivitatea femeii, cât concepţia incorectă de viaţă a bărbatului. Dacă bărbatul începe să se roage pentru bunăstarea sa materială, pentru aspectele sentimentale, spirituale şi materiale ale existenţei sale, această tendinţă accentuată de femeie începe să distrugă caracterul femeii, îi ucide copiii şi se întoarce apoi către bărbatul acesteia, ca o pedeapsă binemeritată pentru concepţia incorectă de viaţă Daca femeia are un atasament de 100% de ceva,atunci la barbat el este de 200%, deci procesul de dezagregare are loc mult mai repede Femeia trebuie sa inteleaga ca purtarea sotului ei este o reflectare a starii ei launtrice Trebuie sa invete sa-si iubeasca sotul cu toate neajunsurile lui Sa nu se inchine in fata calitatilor lui si atunci nu-i  va dispretui
nici defectele Cand femeia va simti schimbari serioase in interiorul ei, atunci ele vor fi urmate si de schimbari in sufletul sotului Iar daca viziunea incorecta a femeii nu s-a transmis copiilor si nepotilor, atunci schimbarile in bine vor veni destul de repede Daca ambii soti au probleme ,ei trebuie sa lucreze impreuna, dar in primul rand femeia(am vazut de ce) 



8.Educatia corecta a copiilor



Educaţia corectă a copiilor este responsabilitatea de bază a părinţilor. Din copilărie, părinţii se străduiesc să ferească copilul de orice boli şi nu acordă atenţie caracterului său, atitudinii lui faţă de oameni şi lumea înconjurătoare, uitând că tocmai aici îşi au rădăcinile viitoarelor maladii şi a viitorului destin nefavorabil. Copiii trebuie ajutaţi să-şi formeze o atitudine corectă faţă de lume, să se roage în fiecare zi, să aibă o atitudine blândă faţă de sine şi faţă de oameni. Copilului trebuie să i se sublinieze în permanenţă că viaţa lui, destinul lui, voinţa lui, dorinţele lui, aptitudinile şi cariera lui vor fi întotdeauna un mijloc de acumulare a iubirii pentru Dumnezeu şi de aflare a propriului eu divin. Este important sa explicam copiilor ca principalul scop in viata il constituie acumularea divinului in suflet si ca toate actiunile noastre se subordoneaza acestui obiectiv, de a cultiva si a pastra iubirea in suflet. Orice alta actiune ar sta la baza actiunilor noastre, n-ar fi decat agresiva La copiii dotaţi, părinţii să nu se grăbească cu dezvoltarea aptitudinilor. Mai întâi să-i înveţe să se roage, să iubească, să ierte, să se bucure şi să aibă grijă de alţii. Să nu-i oblige să se dezvolte, dar nici să nu-i încurce.    Orice iritare si nemultumire fata de copil,este un indiciu al atitudinii nostre incorecte fata de lume Educam prin iubire si ajutor, nu prin ordine si exigenta



Ca o prezentare foarte sintetica a celor mentionate,comportamentul etic al omului prin care s-ar asigura armonia sa cu Universul si deci sanatatea deplina si fericirea , in opinia lui Lazarev , este :

  • Întotdeauna şi oriunde să păstrezi iubirea pentru Dumnezeu şi s-o creşti;
  • În toate să-L vezi şi să-L iubeşti pe Dumnezeu, să simţi voinţa lui Supremă;
  • Să nu cauţi vinovaţi;
  • Să accepţi lumea şi oamenii aşa cum sunt.

Din timpuri străvechi, în Orient s-a subliniat faptul – “schimbă-te şi vei putea schimba întreaga lume”.Ceea ce numim emotie constituie o structura de camp Cand omul incepe sa se schimbe,in jurul sau incepe sa se schimbe structura spatiului si timpului Cu cat sunt mai mari schimbarile personale cu atat mai real se schimba tabloul lumii inconjuratoare Se schimba desenul evenimentelor, emotiile oamenilor si atitudinea lor fata de el. Cu cat sunt  mai adanci si mai pozitive schimbarile, cu atat e mai mare circumferinta influentei asupra lumii inconjuratoare Astfel se poate schimba soarta si caracterul a celora care  il inconjoara Schimbandu-se pe el , schimba lumea din jurul sau Pentru a se putea schimba, omul trebuie să aibă idei juste, un comportament corect, trebuie să înţeleagă legile după care trăieşte Universul, trebuie să-şi educe sentimentele sale pornind din iubire şi bunătate.Conform traditiei religioase crestine, a Vechiului  si a Noului Testament, trebuie sa recunoastem ca vindecand sufletul, vindecam si boala Pentru vindecarea sufletului trebuie sa se transforme emotiile omului, caracterul si conceptia despre lume Deci, respectarea poruncilor religioase, o alimentaţie sănătoasă, emoţii, gânduri, obiceiuri corecte şi în primul rând rugăciunea către Dumnezeu, toate împreună, acţionează, îmbunătăţind caracterul omului, purificându-şi astfel sufletul, făcând astfel faţă bolilor.

Acum sa vedem cum emotia negativa produce boala fizica Sa exemplificam aceasta in cazul unui bolnav de cancer Pentru acest scop,abordam pe scurt conceptul medicinei preventive GNM-German New Medicine, apartinand Dr Ryke Geerd Hamer
Foarte lesne de inteles la modul cel mai general, autorul prezinta Terapia GNM astfel:Sfatul meu este ca fiecare sa fie preocupat DOAR de starea de ARMONIE,Pace,Echilibru in care el se pozitioneaza prin propriile perceptii Corpul sau fizic doar va urma acea stare, vindecandu-se singur indiferent de presupusul diagnostic" deci ceea ce metoda lui Lazarev ne propune!
Potrivit dr Hamer,cancerul si alte boli sunt foarte des precedate de un eveniment traumatizant Orice boala nu numai cancerul este controlata de o zona din creier ce ii corespunde in mod specific si e legata in mod particular de un conflict-soc perfect identificabil
El a cercetat legatura biologica dintre creier si psihic(suflet) si corelatia cu organele si tesuturile intregului organism uman Dr Hamer a denumit descoperirile sale-cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicine, pentru ca aceste legi biologice valabile in cazul fiecarui pacient, ofera o perspectiva noua asupra intelegerii cauzei, dezvoltarii si a procesului natural de vindecare a bolii
Cele 5 Legi Biologice sunt
1 Orice boala e cauzata de un soc emotional ce surprinde individul total nepregatit  
  A numit acest incident Dirk Hamer Sundrome,care psihologic vorbind este un incident foarte personal, conditionat si determinat de experientele nostre trecute, de vulnerabilitati, de perceptiile personale, de valorile si credintele personale
DHS nu e numai un conflict emotional ci si biologic, ce trebuie inteles in contextul evolutiei noastre personale
Un barbat de ex, poate suferi un soc conflictual de pierdere a teritoriului, cand isi pierde casa sau locul de munca, pe neasteptate   ; o femeie poate avea un soc conflictual in camin datorita grijii pentru binele  unuia dintre membrii familiei sau un soc conflictual de tipul abandonului ce poate fi declansat de un divort neprevazut sau de o spitalizare urgenta; copiii sufera un soc conflictual de separare, cand mama se decide sa se intoarca la munca sau cand se despart parintii
Cand are loc DHS,socul impacteaza o zona specifica predeterminata din creier cauzand o leziune, vizibila pe tomografie, ca un set clar de inele concentrice Dupa impact,celulele cerebrale transmit socul impactului catre organul corespunzator, care la randul lui raspunde cu o modificare specifica ce poate fi anticipata

2. Indiferent de felul in care organul raspunde conflictului, fie prin dezvoltarea unei tumori, prin deteriorarea tesutului sau prin dereglarea functionala, toate acestea sunt determinate de stratul embrionar al germenelui din care provin atat organul cat si tesutul cerebral corespunzator
S-a descoperit ca plamanii,ficatul,colonul,prostata,uterul,pielea,pleura,peritoneul,pericardul
 glandele mamare genereaza intotdeauna proliferare celulara, imediat ce conflictul corespondent are loc la nivelul creierului Tumorile acestor organe se dezvolta exclusiv pe durata fazei active a conflictului(initiat de DHS)De e3x ,cancerul de plamani-conflictul biologic asociat cu cancerul de plamani Astfel, celulele pulmonare alveolare ce regleaza respiratia incep instantaneu sa se multiplice formand o tumoare pulmonara Contrar parerilor conventionale, aceasta multiplicare a celulelor pulmonare nu e un proces fara rost, ci serveste unui scop biologic bine definit-sa creasca capacitatea pulmonara pentru marirea sanselor de supravetuire ale organismului
Dr Hammer spune ca in majoritatea cazurilor, teama de moarte a fost declansata de socul uni diagnostic de cancer, resimtit ca o sentinta de moarte
Cancerul de san, potrivit dr Hammer e rezultatul grijilor provocate de un conflict de tipul mama-copil sau probleme cu partenerul Acest conflict impacteaza cu zona din creier care controleaza glandele producatoare de lapte O femeie sufera un conflict de tipul mama-copil, pentru ca-si face multe griji cand copilul ei e ranit sau se imbolnaveste  grav foarte brusc Atunci cand conflictul e activ, celulele glandelor mamare continua sa se multiplice formand o tumora Scopul biologic al proliferarii celulare este  de a mari capacitatea de lactatie pentru copilul suferind, grabind procesul de vindecare al acestuia Fiecare femeie si fiecare femela  din lumea animala se naste cu acest program de reactie biologica pentru crestere si dezvoltare Si daca nu alapteaza, femeile dezvolta tumori ale glandelor mamare, din cauza grijilor obsesive pentru binele celor dragi( a copilului care are probleme,a unui parinte bolnav,sau de grija unui prieten cu probleme) Ceea ce s-a spus despre cancerul de plamani,san e valabil pentru orice alt tip de cancer
3. Orice conflict si orice boala are si o rezolvare iar desfasurarea oricarei boli are loc in doua faze
In prima faza a conflictului activ, intreg organismul e orientat sa faca fata conflictului In timp ce la nivel fizic ,au loc dereglari celulare, psihicul si sistemul nervos vegetativ autonom se confrunta cu situatii neasteptate Mintea e preocupata de continutul conflictului,apar simptome : tulburari de somn,lipsa apetitului,etc Faza activa a conflictului e numita faza rece-maini reci,tremurul si transpiratia rece O persoana nu moare de cancer in sine ,ci ca rezultat al complicatiilor mecanice produse de tumori,ex blocarea unui norgan vital,colonul sau bila, dar nu celulele canceroase in sine pot provoca moartea
Faza a doua a programului biologic-rezolvarea conflictului, emotiile si organismul se comuta pe reparare, vindecarea fiind asistata de sistemul nervos vegetativ Este faza calda,vasele de sange se maresc, incalzind extremitatile si pielea Acum proliferarea si distrugerea celulara se opresc imediat si e declansat procesul de reparare specific Zonele necrozate sunt regenerate si refacute cu celule noi Simptome-hipersensibilitatea,mancarimi,spasme,inflamatii Boli ce apar in procesul de vindecare: hemoroizi,laringita,artrita,bronsita,boli de rinichi si vezica urinara
4.Microbii sunt activi doar pe durata procesului de vindecare si maniera in care ei opereaza e in deplina concordanta cu logica evolutiva
De ex bacteria de tuberculoza descompune tumorile de rinichi,prostata,colon,uter, Daca bacteriile necesare nu sunt disponibile datorita vaccinarii sau a excesului de antibiotice, tumorile nu se pot dezintegra Intelegerea legilor biologice ale desfasurarii bolilor,elimina aparitia de noi conflicte cu noi simptome Medicina conventionala  nu recunoaste prima faza a evolutiei bolilor, considerand microbii ca raufacatori, cand ei in faza a doua, distrug tumorile,nu produc boli,organismul nostru angajeaza microbii pentru a optimiza procesul de vindecare
5.Fiecare tip de cancer e declansat de un conflict-soc specific ce activeaza  un program biologic precis ce permite organismului sa depaseasca obisnuintele functionarii zilnice si sa se confrunte fizic cu situatia urgenta
Insa dupa cum ati vazut,cercetarile lui Lazarev au relevat ca nu doar conflictele-soc produc cancerul, ci si acumularea in timp a emotiilor negative in subconstient datorita perceperii incorecte a lumii
Tratamenrul oricarei boli insa trebuie abordat in maniera holistica,adica pe cele 3 planuri ale fiintei umane-fizic,emotional si mental
1.Privitor la vindecarea fizica eu nu dau sfaturi medicale si nu oblig pe nimeni sa-mi urmeze indicatiile,doar am sintetizat cateva informatii din materialele aprofundate
a.Pentru prevenirea bolilor fizice este necesar ca dupa varsta de 40 de ani, sa facem anual analize medicale  complexe Astfel o tomografie si un istoric medical complex sunt importante pentru a determina daca pacientul este inca in faza activa a conflictului sau deja se vindeca Daca e in faza activa si tumoarea e mica, este bine ca pe cat posibil sa fie evitate metodele clasice invazive: chimio si radioterapia si inlocuirea lor cu alternative naturiste In acest scop trebuie consultat un terapeut naturist(atentie ca medicii alopati pentru a nu-si pierde clientii, nu incurajeaza metodele alternative de vindecare, sugerand bolnavului sa renunte la ele) Si pe internet se gasesc multe informatii privind unele produse naturiste impotiva cancerului(Graviola,Essiac,Cura lui Breuss,etc) Acestea se pot folosi si chiar daca ati facut radioterapie si/sau chimioterapie,pt a limita efctele nocive ale acestor metode invazive
b. Privind alimentatia bolnavului, trebuie determinat care este predominanta energetica  a organismului sau,Yin sau Yang(care trebuie sa se afle intr-un echilibru dinamic) La excesul energiei Yin, fiinta e predispusa la afectiuni mai greu de tratat-labilitate psihica,nevroze,cancer,scleroza in placi,infectii cronice, iar sensibilitatea la durere este foarte mare
Excesul de energie Yang, fiinta este predispusa la afectiuni acute, cu manifestari rapide,febra,dureri violente,acute,hemoragii etc,iar capacitatea de autocontrol a durerii este mai mare decat la cei cu predominanta Yin Astfel, persoanele cu dominanta Yin(-) vor trebui sa asimileze alimente cu predominanta Yang(+), in timp ce ceilalti cu dominanta Yang,vor utiliza alimente predominant pentru o cat mai completa armonizare a organismului Yin  Informatii  complete privind dezintoxicarea si energizarea organismului prin alimentatie si post, sunt cuprinse in volumul "Vindecare si purificare prin alimentatie si post" de Liviu Gheorghe,Tudor Ilie,Mihai Minoiu,Editura Kamala,2001, precum si in retetele naturiste pt boli in ordine alfabetica ,concepute de Valeriu Popa(la care ne vom referi mai departe)
c.De asemeni se va urmari ca in alimentatie sa separam albuminele care pt digestie au nevoie de mediu acid, de hidratii de carbon,ce au nevoie de mediu bazic(regimul alimentar de separare) Adica intre orele 06-14 sa consumam proteine(carne ,vanat,peste,pasare,oua,lactate,citrice,fructe moi,etc) ,intre 14-19,hidrati de carbon(orez,paine,varza,cartofi,banane,miere naturala,smochine,curmale,etc)iar intre 6-19 ,alimente neutrebranza de vaci,salata verde,morcovi,sfecla,nuci,stafide,unt,etc) Vezi informatii complete in "Medicina ayurvedica",Al Dobos, Edit Nirvana,1995
d. Este importanta si pregatirea pacientului si informarea lui despre simptome si despre procesul vindecarii si eventualele complicatii ce pot apare, pentru a nu se panica
ATENTIE! Majoritatea bolnavilor, din ignoranta sau din nestiinta, se opresc doar la planul fizic al fiintei, adica isi fac un Dumnezeu din trupul fizic(incalcand prima porunca din Biblie), necontinuand in paralel cu vindecarea fizica  sau dupa aceasta  si a vindecarii emotionale si /sau mentale Astfel dupa un timp mai mare sau mai mic boala reapare sau o alta boala ,pentru ca nu s-au indepartat cauzele reale ale acesteia
2. Vindecarea(purificarea sufletului) 
Scopul vietii este evolutia spirituala si in acest scop o importanta mare o au planurile emotional si mental Asa cum corpul fizic se hraneste cu alimente,cel emotional trebuie hranit cu emotii bazate pe bucurie si afectivitate ,iar cel mental, cu ideile adevarate, ce izvorasc din legile divine ale Creatiei Deci trebuie luptat din rasputeri cu emotiile negative de lunga durata ,pt a nu patrunde in suflet si produce necazurile,nefericirile bolile si moartea
Pentru formarea unei conceptii corecte despre lume ,ca pas decisiv de inlaturare a emotiilor negative ,trebuie inlaturate atasamentele omului fata de valorile umane,perisabile,trecatoare(materiale,spirituale,sentimentale
vorbind aici despre trufie si gelozie ,indosebi
Atat in acest articol,cat si in Rugaciunea ca metoda de purificare a sufletului) tot de pe acest blog,se prezinta modalitatea de actiune in acest sens  si nu o mai repet aici
3.Purificarea(vindecarea  mentala)
Una din legile divine la care este supus omul, este legea cauzei si a efectului,legea karmei care actioneaza in planul mental ca si in cel fizic Deci orice boala are si o cauza mentala Gandurile rele, grijile,fricile, toate rautatile si negativitatile produc boli in planul mental, care in timp se manifesta in plan fizic Doar prin programare mentala pozitiva bolnavul se va vindeca singur, daca boala nu are si o cauza spirituala Atunci,programarea are un efect diminuat si bolnavul suporta consecintele faptelor sale Se poate vindeca numai prin suferinta, rugaciune, smerenie ,bunavointa divina sau va duce cu el mai departe aceeasi problema in viata viitoare, pt ca nu intotdeauna terminam de achitat toate datoriile intr-o singura incarnare Factorul hotarator in vindecare este perceptia individuala reflectata in gandurile pozitive
In articolul http://constantinantohe.blogspot.ro/2012/12/vindecarea-prin-gandire.html(copiati si puneti in bara de adrese)    sunt evidentiate cauzele mentale ale bolilor si noul model de gandire pentru fiecare boala i parte de care are nevoie subconstientul pt anihilarea programarii negative si instalarea sanatatii  Perioada de a capta si instala mesajul este de 21 de zile Cititi mesajul de la "NMG" timp de 21 de zile, de 3 ori/zi, cate 10-15 min
Evitati recitarea mecanica a formulelor Ceea ce cititi incercati sa traiti Puterea gandirii consta in repetitie, in insistenta de a emite ganduri bune si de a avea deplina incredere in aplicabilitatea lor Bolile sunt evidentiate in ordinea alfabetica si se folosesc prescurtarile-CMP=cauza mentala a problemei si NMG=noul mod de gandire Durata de 21 zile e minima,se poate continua si pe mai departe, cescand eficienta procedeului
In partea a doua tot in ordinea alfabetica a bolilor,Valeriu Popa prezinta tratamente naturiste ,care din experienta sa au dat rezultate pozitive -aspect la care ne refeream la vindecarea fizica
Rezultate pozitive in purificarea mentala si chiar spirituala ,s-au obtinut si prin practicarea unor metode aditionale-sugestia,autosugestia si imageria mentala,descrise pe larg si pe intelesul tuturor in 2 carti ale lui Pavel Corut ,"Pe culmile succeselor" si "Secretele varstelor de aur"
ATENTIE! Pentru oamenii mai putin instruiti, care e posibil sa nu inteleaga sau sa nu creada in purificarea spirituala si/sau mentala, este necesar ca unul din membrii familiei sa insiste in a-i convinge, explicandu-le pe scurt ,pe intelesul lor,importanta covarsitoare a vindecarii sufletesti si mentale mai intai,ca baze sigure in realizarea apoi si a vindecarii fizice
Mai putem reitera concluzia lui Lazarev ca multe boli incurabile nu pot fi tratate de medici, deoarece cauza nu tine de bolnav, ci de copiii si nepotii lui El plateste pentru acea nerealizare pe care a transmis-o urmasilor
Putem iarasi remarca adevarul din sfatul dr Hammer-Armonie,Echilibru,Pace Cei care constientizeaza acest Adevar si se straduiesc in permanenta, sa se comporte ca atare( e vorba de comportamentul moral), nu se vor confrunta cu bolie si cu tot acest complex mecanism de vindecare al lor Dar oare cati sunt acestia? Fara teama de a gresi,acum sunt putini! Tocmai de aceea, consider ca informatiile relevate aici pot fi un ghid util de supravietuire in vremurile la care ne raportam, caracterizate mai ales printr-o profunda criza morala







                               EPILOG  
                                                                                                                                                                                                    Pentru a înţelege această cale de vindecare, pe cât de spectaculoasă, pe atât de eficientă, este absolut necesar lecturarea cărţilor din colecţia “Diagnosticarea karmei”.(fiecare carte aparand ca o posibilitate de a depasi un strat ce ne bareaza drumul catre divin).Rezumatul foarte sintetic prezentat în acest text, este doar o modestă încercare de trezire a interesului pentru tema relatată. Evoluţia în timp a cercetărilor lui S.N.Lazarev, descrierea a sute de cazuri de diagnosticare şi a sfaturilor date pacienţilor(cu confirmarea multor vindecări), răspunsurile la întrebări,dialogurile(in cartile a cincea,a opta, a zecea si a unsprezecea-foarte folositoare pentru intelegerea continutului de ansamblu al colectiei) şi alte probleme abordate(stiinta si religia,timpul, analiza Orientului şi Occidentului din punct de vedere al valorilor promovate, Rusia şi omenirea, semnificaţia unor porunci religioase, corelaţia individ, societate, politică, etc), toate acestea la un loc, sunt menite să asigure o însuşire integrală şi facilă de către cititor, a informaţiei transmise.

Cu privire la cărţi, S.N.Lazarev prezintă în cartea a treia - “Cuvânt înainte”- următoarea remarcă: “Doresc să atrag încă odată atenţia cititorilor asupra faptului că nu dau nici un fel de reţete şi că nu îndemn pe nimeni la nimic. Tot ceea ce scriu este rodul încercărilor mele de a înţelege lumea înconjurătoare, dar şi a dorinţei de a împărtăşi cititorilor din experienţa mea în activitatea de uşurare a suferinţelor bolnavilor. Este tot ceea ce doresc să comunic.”

Şi mai adăugăm noi, că, prin însuşirile sale paranormale,savantul-psiholog Lazarev a reuşit să schimbe destinul multor oameni, care au apelat, în disperare de cauză, la ajutorul său.

Metoda sa originala de vindecare totala a trupului si sufletului nu necesita participarea sa,medicamente sau tratamente medicale.Personal va recomand sa procedati astfel: Mai intai ,cititi informatiile preliminare despre  legile spirituale ale vietii si despre trup,suflet si spirit, din articolele de pe acest blog, din 21.04 2012 si  09.01 2012. Cititi apoi cartile colectiei(neaparat cele cinci cu raspunsuri la intrebari si dialoguri) si concluzionati  daca situatiile dvs de viata corespund parerilor autorului.Chiar daca o data acceptate, doar o treime din informatii sunt corecte pt dvs.,aceasta treime are destula greutate pentru a pune sub semnul intrebarii obiceiurile noastre de pana acum,asa-zisele"vederi de societate" si modul in care ne comportam cu viata si cu atitudinile noastre Apoi daca decideti sa va schimbati conceptia despre lume, in sensul recomandarilor lui Lazarev, atunci trebuie sa treceti la inlaturarea atasamentelor fata de valorile umane, prin lucru efectiv asupra dvs, asa cum s-a aratat mai sus ,in acest articol.
Atentie sa nu asteptati rezultate rapide. Procesul de educare a sentimentelor este foarte indelungat si de aceea trebuie perseverat,nu va costa bani si nu aveti nimic de pierdut Negativul acumulat in suflet(datorita comportamentului propriu,al stramosilor si transmis urmasilor)nu dispare cu una cu doua Deci nu disperati ,continuati sa lucrati asupra dvs si chiar dupa aparitia primelor rezultate, asa cum si multi altii au facut-o si s-au salvat(unul dintre acestia fiind chiar eu si ca atare va asigur cu cea mai mare sinceritate ca nu veti regreta si sunt sigur ca la randul dvs veti recomanda si altora aflati in suferinta, sa procedeze la fel) 
Atentie si ce spune Robert Kiyosaki cu privire la schimbare "Adevarata provocare sunt schimbarile care au loc in interiorul tau si ce vei deveni in cursul acestor transformari Pentru unii oameni procesul este usor. Pentru altii, aceasta calatorie este imposibila"



La intrebarea adresata cum se poate determina cat de eficient lucrezi asupra ta,Lazarev a raspuns:"Dupa starea launtrica a dvs si dupa atitudinea pe care o au oamenii fata de dvs. Senzatia ca spiritul divin este prezent in toate este un semn ca schimbarile binefacatoare au inceput"(Cartea a 5-a-Raspunsuri la intrebari,pag 194)

Noua nu ne ramane decat sa multumim bunului Dumnezeu ,ca suntem contemporani cu asemenea oameni inspirati de catre EL,cum este cazul savantului Lazarev,prin care in ciuda indiferentei noastre crescute,ne transmite semnale de avertizare pentru schimbarea profunda,in scopul salvarii lumii inconjuratoare.

Este si speranta pe care autorul o impartaseste in finalul cartii intai-Sistemul autoreglarii campurilor : «Omenirea se intoarce incet,dar neabatut,catre Tatal sau,catre spiritualitate si cultura,caci aceasta este singura noastra sansa de salvare ».
Deci ,traiti in uiubire si bucurie si incepeti sa le raspanditi in familie, in cercul dvs de prieteni si la locul de munca si veti vedea ce se intampla Incepeti sa traiti constient! Viata pamanteasca este o minunata aventura si toti ne putem crea propriul paradis daca vrem. Dvs insiva decideti cat de mult luati de la viata prin cat de mult permiteti personal
Vreti iubire,bucurie, fericire, traiti in acest fel si se  vor rasfrange neschimbate asupra dvs!

Fii atent la gandurile tale,pentru ca ele vor fi cuvinte.
Fii atent la vorbele tale,pentru ca ele vor fi fapte.
Fii atent la faptele tale,pentru ca ele vor fi obiceiuri.
Fii atent la obiceiurile tale, pentru ca ele vor fi caracterul tau.
Fii atent la caracterul tau,pentru ca el va fi destinul tau.
                                                 (Talmud)


Constantin Antohe.
conantohe52@yahoo.com
0721652181


Un comentariu: